0
Τον περιορισμό της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα προκειμένου να σταματήσει η μάχη της «αλληλοεξόντωσης» μεταξύ των «νονών» επιχειρεί η Αστυνομία.

Τα τελευταία πέντε περιορισμό της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα προκειμένου να σταματήσει η μάχη της «αλληλοεξόντωσης» μεταξύ των «νονών» επιχειρεί η Αστυνομία.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν εκτελεστεί περί τα 25 «συμβόλαια θανάτου» στη χώρα και μέλη της Ασφάλειας και του τμήματος Εκβιαστών προχώρησαν σε νέες τακτικές για να σταματήσει ο κύκλος αίματος.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε διαρκείς έρευνες σε νυχτερινά κέντρα, «φιλικές συζητήσεις» με ποινικούς για πληρωμένες δολοφονίες αλλά και εισβολές σε φυλακές της χώρας για να ελεγχθούν οι τυχόν καθοδηγητές της αλβανικής μαφίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα». Η νέα τακτική έχει ως στόχο την αποθάρρυνση των «νονών» αλλά και τη συλλογή πληροφοριών για τα «συμβόλαια θανάτου» που έχουν εκτελεστεί την τελευταία πενταετία. Οι συζητήσεις με νονούς δεν αποκλείεται να δώσουν νέες πληροφορίες και να εξιχνιαστεί η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που συντάραξε το πανελλήνιο αφού κάποιος από τους ποινικούς θα… κελαϊδήσει!

Επίσης οι αστυνομικοί εξετάζουν και αν οι τελευταίες αιματηρές επιθέσεις με στόχο Αλβανούς ποινικούς στη Νέα Σμύρνη, στα Σεπόλια, στην Πλατεία Αττικής συνδέονται με κρατούμενους αλλοδαπούς που είχαν δράσει την περίοδο 2005-2015. Ηδη το τμήμα Εκβιαστών έχει προχωρήσει σε έρευνες στις φυλακές των Χανίων και του Δομοκού, σε κελιά Ελλήνων και Αλβανών ποινικών, για τους οποίους εξετάζεται αν σχετίζονται με τις εγκληματικές ενέργειες των τελευταίων μηνών. Εφαρμόζοντας μια «επιθετική» τακτική με συχνές εμφανίσεις σε μαγαζιά της Αθήνας, της Πάτρας κι άλλων περιοχών της αρμοδιότητάς της.

Ωστόσο, ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα των υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής φαίνεται ότι είναι οι «κατ’ ιδίαν συζητήσεις» με «νονούς» της νύχτας προκειμένου να δοθεί η εικόνα ότι η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει τη δράση τους, τις διενέξεις με άλλους ποινικούς ή ακόμη και το σύστημα φυσικών αυτουργών που μπορούν να χρησιμοποιούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top