0
Έναν νέο τρόπο για να εξαπατούν ανυποψίαστους οδηγούς έχουν βρει επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη αστυνόμευσης ακόμα και σε πολυσύχναστους δρόμους της Δυτικής Αττικής.

Σε «άβατο» εξελίσσεται ακόμα και τις πρωινές ώρες η Περιφερειακή Οδός του Αιγάλεω, η οποία ξεκινά από την περιοχή των Άνω Λιοσίων και καταλήγει στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο και μάλιστα ταχείας κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, επιτήδειοι δεν διστάζουν να στήνουν παγίδες με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ή ακόμα και αντικείμενα αξίας από ανυποψίαστους οδηγούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η μεθοδολογία που ακολουθούν οι αετονύχηδες οι οποίοι λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας προς όφελός τους την απουσία ουσιαστικής αστυνόμευσης, είναι πολύ συγκεκριμένη.

Με την πρόφαση ενός μηχανικού προβλήματος σε όχημα που έχει ακινητοποιηθεί στην άκρη του δρόμου, ακινητοποιούν διερχόμενους οδηγούς ζητώντας τη βοήθειά τους.

Στη συνέχεια, οι επιτήδειοι δηλώνουν αλλοδαποί και ειδικότερα Τούρκοι υπήκοοι, μιλώντας αγγλικά, ζητώντας από τους ανυποψίαστους οδηγούς χρήματα ώστε να μεταβούν σε κοντινό πρατήριο ώστε να αγοράσουν καύσιμα.


Για να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους, υπόσχονται ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα ή θα τα καταβάλλουν την αμέσως επόμενη ημέρα σε τραπεζικό λογαριασμό που θα τους δοθεί, παραχωρώντας ως ενέχυρο ένα «χρυσό» δαχτυλίδι.

Η ομάδα των απατεώνων της Περιφερειακής Οδού Αιγάλεω αποτελείται συνήθως από δύο άτομα, με τον έναν να παραμένει μέσα στο αυτοκίνητο και τον άλλο να αναλαμβάνει την επικοινωνία με τους οδηγούς που θα κάνουν το λάθος να σταματήσουν ώστε να προσφέρουν βοήθεια στο ακινητοποιημένο όχημα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για άνδρες ηλικίας περίπου 45 ετών, οι οποίοι κάθε φορά χρησιμοποιούν διαφορετικά αυτοκίνητα ώστε να μην στοχοποιούνται.

Οι πρώτες καταγγελίες για το νέο, φθηνό κόλπο των επιτήδειων έχουν ήδη φτάσει στις αστυνομικές αρχές, ωστόσο, αυτό που οφείλει να γνωρίζει κάθε οδηγός είναι να μην ακινητοποιεί το όχημά του αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος ότι το κάποιος χρήζει πραγματικής βοήθειας.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top