0
Ολοκληρώθηκε μετά από πολλά χρόνια ο διαγωνισμός «Future Long-Range Assault Aircraft» του U.S Army σχετικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα προμήθειας ελικοπτέρων που θα αποτελέσει την «ραχοκοκκαλιά» της αεροπορίας Στρατού για τις επόμενες δεκαετίες, με το ελικόπτερο V-280 Valor της εταιρείας Textron Bell να αναδεικνύεται ο «νικητής».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Defense News και άλλα αμυντικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την μεγαλύτερη εξοπλιστική προμήθεια της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ εδώ και 40 χρόνια, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμφωνία αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα αφορά την αντικατάσταση περίπου 2.000 ελικοπτέρων πολλαπλών ρόλων τύπου Black Hawk και περίπου 1.2000 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Apache 2.000 από το 2030.



Τα ελικόπτερα επόμενης γενιάς V-280 Valor θα αναλάβουν αποστολές όπως η μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού στο πεδίο επιχειρήσεων, αλλά ακόμα θα έχουν την ικανότητα για αεροπορικά πλήγματα κατά εχθρικών στόχων, ενώ θα είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να αναπτύσσεται σε επικίνδυνα επιχειρησιακά περιβάλλοντα καθώς επίσης θα έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 2.810 μιλίων χωρίς εναέριο ανεφοδιασμό, κάτι που θα επιτρέπει στους Αμερικανούς να μεταφέρουν στρατεύματα και να διεισδύουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός «Future Long-Range Assault Aircraft» είχε δύο τελικές υποψηφιότητες, από την μία το V-280 Valor και από την άλλη το ελικόπτερο Defiant X της Sikorsky-Boeing. Ωστόσο, οι πιλότοι του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ προτίμησαν το πρώτο, αφού πραγματοποίησαν 15 πτήσεις και μετέφεραν σχόλια και εποικοδομητικό feedback στους κατασκευαστές. Τέλος, σημειώνεται ότι τα πρωτότυπα ελικόπτερα πρόκειται να παραδοθούν μέχρι το 2025.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top