0
Ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος, ομολόγησε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει τους S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, αρκεί να «εγκαταστήσουν οι ΗΠΑ στην θέση τους σύστημα Patriot».

Δεν μίλησε για αγορά, αλλά για εγκατάσταση, που σημαίνει πως το σύστημα Patriot θα ήταν υπό τον έλεγχο των Αμερικανών!

Η ομολογία αυτή έγινε κατά την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης συγκέντρωσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Εκεί του ετέθη ερώτηση για τον ρόλο των S-300 στην Κρήτη και στην ελληνική α/α άμυνα.

Όλα είναι αποφάσεις που θα υλοποιηθούν ή ήδη έχουν εισέλθει στην οδό της υλοποίησης.Ειδικότερα για τους S-300 ο ΥΕΘΑ είπε:

«Εάν οι ΗΠΑ εγκαταστήσουν σύστημα Patriot στο νησί και αφού ενταχθεί – διασυνδεθεί με το εθνικό σύστημα αεράμυνας, οι S-300 μπορούν να απομακρυνθούν. Το ίδιο ως διαδικασία ισχύει και για οποιαδήποτε άλλο ρωσικής προέλευσης σύστημα αεράμυνας θα μπορούσαν να θέλουν για να το στείλουν στην Ουκρανία».

Συνεπώς, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει στην Ουκρανία όχι μόνο τους S-300 αλλά και τους Tor-M1 όπως και τους OSA-AKM.

Οι Ρώσοι αναλυτές είναι πολύ σίγουροι ότι λόγω της υπάρχουσας κυβέρνησης που έχει λάβει “εχθρική θέση κατά της Ρωσίας” οι αμερικανικές πιέσεις θα ευοδωθούν.

Βέβαια αυτό θα σημαίνει ότι η ελληνική αεράμυνα θα στερηθεί ικανότητες που η τουρκική πλευρά ούτε γνωρίζει ούτε έχει ικανότητα αντιμετώπισή τους αλλά ίσως για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη να προέχουν οι “καλές σχέσεις με τον Τ.Μπάιντεν”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top