0
Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει ακόμα ένα σόου «φιλανθρωπίας» με το καλάθι του Άη Βασίλη, χιλιάδες παιδιά υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή καταδικάζονται από την κυβέρνηση να περάσουν τις γιορτές σε απάνθρωπες συνθήκες, στερούμενα ακόμα και βασικά τρόφιμα.

Είναι γνωστό σαν συνήθειο των παιδιών να ζωγραφίζουν τέτοιες μέρες το τι εύχονται να τους φέρει ο Άη Βασίλης. Όταν ένα παιδί μέσω της ζωγραφιάς του δεν ζητάει ένα ακριβό παιχνίδι άλλα… γάλα και ψωμί, τότε καταλαβαίνει κανείς πως πρέπει να ντρεπόμαστε σαν κοινωνία και πάνω απ’ όλα πρέπει να καταισχύνεται η κυβέρνηση. Είναι τέτοιο το σημείο οικονομικής εξαθλίωσης των οικογενειών των υγειονομικών μετά από 16 μήνες ανοιχτού πολέμου από την κυβέρνηση, που για κάποια παιδιά έχουν γίνει «πολυτέλεια» ακόμα και οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Aπόλυτο σοκ και αγανάκτηση προκαλεί μια ζωγραφιά που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο και ανήκει σε παιδί υγειονομικού που βρίσκεται σε αναστολή. Η ζωγραφιά του παιδιού που πηγαίνει B’ Δημοτικού παριστάνει τον Άη Βασίλη να κρατάει στο ένα χέρι του μια ψωμί και στο άλλο γάλα. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το τι έχει προκαλέσει σε αυτές τις παιδικές ψυχές η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που κατά τα άλλα προσποιείται πως διαθέτει και… κοινωνικές ευαισθησίες.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από την αλήθεια που καταθέτουν τα παιδιά. Και η αλήθεια που κατατίθεται σε αυτήν την παιδική ζωγραφιά είναι ωμή. Είναι σπαρακτική. Και αποτελεί όνειδος για κράτος και κοινωνία. Μοιάζει βγαλμένη από την άδικη δυστυχία που επικρατεί στον τρίτο κόσμο.

Ο λόγος που θα κάνουν «μαύρα» Χριστούγεννα όλες αυτές οι χιλιάδες οικογένειες, είναι διότι ο Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να παρακούσει την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση της αναστολής στους υγειονομικούς και παρέτεινε με το «έτσι θέλω» ένα αντισυνταγματικό μέτρο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ούτε ίχνος ευαισθησίας για το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά θα περάσουν άλλον έναν μήνα πείνας, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Για τον Θάνο Πλεύρη το μοναδικό «διαβατήριο» για να χαμογελάσουν και πάλι αυτά τα παιδιά, ήταν και παραμένει η υποχρεωτική αποδοχή του σκευάσματος των πολυεθνικών φαρμακευτικών.

Ακόμα, στο Focus Fm όπου παρουσιάστηκε αυτή η ζωγραφιά, μίλησε εξ ιδίας πείρας και ο επεμβατικός καρδιολόγος Αργύρης Νταλιάνης ο οποίος αναρωτήθηκε εύλογα «εάν το ΣτΕ είχε κρίνει συνταγματική την παράταση της αναστολής των υγειονομικών, τι θα γινόταν τώρα στην αντίπερα όχθη;».

«Πρόκειται για παράνομη πράξη, όχι απλώς αντισυνταγματική. Η κυβέρνηση έχει παρανομήσει, έχει αυθαιρετήσει, έχει εγκληματήσει. Είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που περνάμε», σημείωσε.

«Στην αντιπολίτευση, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, έχουμε διγλωσσία, Ναι μεν, αλλά, είμαστε υπέρ της υποχρεωτικότητας, αλλά όχι των απολύσεων. Αυτό οδηγεί σε μία σύγχυση τον κόσμο που ακούει, με αποτέλεσμα να μην εισπράττει τη δυσφορία και τη δυσαρέσκεια που έχει ο κόσμος απέναντι στην κυβέρνηση, που δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να την θεωρεί κυβέρνηση-πρότυπο. Και φτάνουμε στο σημείο, μια απόφαση του ΣτΕ, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να την έχει σημαία και η κυβέρνηση σαν μπούσουλα για να δικαιολογήσει την επιστροφή αυτών των ανθρώπων για να μην υποστεί όλο το κόστος, ο κος Πλεύρης εξακολουθεί με εμπάθεια και επιμονή», ανέφερε.

«Η γλώσσα της λογικής και της ψυχραιμίας, έχει εκλείψει και από την πλευρά των υγειονομικών. Διότι πλέον, δεν μπορούμε 16 μήνες τώρα να συνεχίσουμε να μιλάμε με ωραίους τρόπους και προσχηματικά. Έχουμε ανθρώπους με μικρά παιδιά. Έχουμε παιδάκια που ζωγραφίζουν το Άη Βασίλη να τους φέρνει λίγο ψωμί και λίγο γάλα στο σπίτι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νταλιάνης.

Δείτε τη φωτογραφία:



Δείτε το βίντεο:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top