0
Εκφοβισμοί, απαγωγές και διά της βίας μεταφορά στη Κίνα. Δίκτυο 102 παράνομων τμημάτων λειτουργεί σε 53 χώρες στον κόσμο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας  “Το Βήμα”, το ελληνικό τμήμα είναι παράρτημα της πόλης Φουτσόου.

Διπλωματικές και αστυνομικές Αρχές πολλών χωρών της Δύσης εξετάζουν τις αναφορές ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την ύπαρξη κρυφών αστυνομικών τμημάτων στη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Ισπανία, τον Καναδά, αλλά και στην Ελλάδα.

Η ΜΚΟ Safeguard Defenders, με έδρα την Ισπανία, έχει δημοσιεύσει δύο εκθέσεις που αναφέρουν ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν ιδρύσει 102 αστυνομικά τμήματα σε 53 χώρες. Αν και οι κινεζικές Αρχές αρνούνται τα πάντα, λέγοντας ότι πρόκειται για εθελοντικά κέντρα που βοηθούν τους πολίτες στην ανανέωση εγγράφων και σε άλλες υπηρεσίες, το FBI και οι Αρχές άλλων δυτικών χωρών, όπως η Ολλανδία και η Βρετανία, εκφράζουν την ανησυχία τους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε τον διεθνή συντονισμό για τη διερεύνηση των κινεζικών αστυνομικών ενεργειών εκτός Κίνας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την υπόθεση.

Ο επικεφαλής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, ενημέρωσε τις ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ ότι υπάρχουν κινεζικοί «αστυνομικοί σταθμοί» σε πολλά σημεία της επικράτειας. «Είναι εξοργιστικό να σκέπτομαι ότι η κινεζική Αστυνομία θα μπορούσε να σταματήσει έναν πολίτη στη Νέα Υόρκη για έρευνα», ανέφερε ο διευθυντής του FBI, τονίζοντας ότι το ομοσπονδιακό γραφείο αναζητεί όλες τις λεπτομέρειες του θέματος και τα συνακόλουθα πιθανά αδικήματα. 

Τον Οκτώβριο, η αμερικανική Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες εναντίον επτά Κινέζων πολιτών για κατασκοπεία και παρενόχληση ενός πολίτη και της οικογένειάς του.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top