0
Την αναβάθμιση της ελεύθερης ακτής στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Καβούρι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου 2022.

Πρόκειται για το ελεύθερο τμήμα της ακτής που βρίσκεται ανάμεσα στη B' Πλαζ Βούλας και του ξενοδοχείου Divani Palace.

H συγκεκριμένη έκταση ανήκε στην ΕΤΑΔ και πλέον έχει περάσει στη διαχείριση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την δημοτική αρχή να επιδιώκει να προχωρήσει σε ανάπλαση, αναβάθμιση και στη συνέχεια σε διαχείριση της προς χρήση του κοινού.

Η μελέτη διαμόρφωσης της ακτής έχει ως κύριο συστατικό την μετατροπή της σε πόλο έλξης επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του έτους με αποτέλεσμα η παραλία να αναβαθμιστεί ως ακτή κολύμβησης.

Η τελευταία φορά που έγινε κάποια παρέμβαση στην ακτή του Καβουρίου ήταν πριν από οκτώ χρόνια όταν και πραγματοποιήθηκαν ορισμένες φυτεύσεις δέντρων.

Σύμφωνα με την μελέτη διαμόρφωσης η πρόσβαση στον αιγιαλό και την θάλασσα θα διασφαλίζεται με τους υφιστάμενους διαδρόμους ελεύθερης πρόσβασης ενώ ήπιες επιτρεπόμενες δραστηριότητες θα αναπτύσσονται αποκλειστικά στην περιοχή του «Μύθου», όπως συμβαίνει άλλωστε.

Επιπλέον, οι δύο υφιστάμενες προβλήτες θα αποκατασταθούν με ανακατασκευή στο μήκος και πλάτος που είχαν πριν την μερική καταστροφή τους, ώστε να καταστούν ασφαλείς για το κοινό, καθότι σήμερα αποτελούν παγίδα και αιτία ατυχημάτων.

Κατά το παρελθόν, η παραλία του Αγίου Νικολάου στο Καβούρι είχε μπει στο στόχαστρο επιχειρηματιών με σκοπό την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων κατά μήκος της παραλίας με την δημοτική αρχή να στέλνει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η συγκεκριμένη παραλία θα είναι ελεύθερη προς χρήση για τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
  • Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 50, Νοέμβριος 2022

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top