0
Σαφώς εκνευρισμένος απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, να απαντήσει αν ήταν σε γνώση του η παρακολούθηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός σημείωσε σε όλους τους τόνους ότι δεν γνώριζε και ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η ΕΥΠ.

Μάλιστα προχώρησε σε μία δήλωση η οποία χαρακτηρίζεται τουλάχιστον σιβυλλική, λέγοντας «τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις;»

Για πρώτη φορά ο υπουργός δεν διέψευσε κατηγορηματικά ότι γίνονταν παρακολουθήσεις παρά μόνο επιδίωξε να ξεκαθαρίσει ότι ό ίδιος σίγουρα δεν έχει σχέση με αυτές.

Γενικώς στη ΝΔ υπάρχουν τάσεις πλέον που θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο πρόβλημα για την παράταξη.

Στο περιθώριο συζήτησης επίκαιρης ερώτηση του με θέμα «παράνομες διώξεις Αξιωματικών, εκτός οργανικών θέσεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας», ο Γιάννης Ραγκούσης απευθύνθηκε στον παριστάμενο υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας για το ζήτημα.

«Γνωρίζατε ή δε γνωρίζατε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων; Οφείλετε να πάρετε θέση. Είναι μείζον ζήτημα και για την εθνική ασφάλεια και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη δημοκρατία στη χώρα, να παρακολουθεί η ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Το γνωρίζατε; Κι αν ναι, τι κάνατε, για να το αποτρέψετε; Χρησιμοποιήσατε μήπως και το υλικό των παρακολουθήσεων; Εύλογη ερώτηση κι αυτή», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κύριε Ραγκούση, κατά την προσφιλή σας τακτική επιδιώκετε να στρέψετε αλλού τη συζήτηση με αυτό το τελευταίο σκέλος για την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ», ανέφερε και ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Ασφαλώς και το Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ΄αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, το ξέρετε.

Θέλετε μία απάντηση από εμένα. Μπορεί αύριο, σε μία λίστα ακόμα – δεν ξέρω, στο τέλος όπως είπαμε όλοι θα μπούμε σε αυτή τη λίστα- να είναι κι άλλα πρόσωπα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας σε παρακολούθηση, όχι από την ΕΥΠ, γενικώς οι παρακολουθήσεις.

Τι να κάνουμε; Περιμένουμε το επόμενο τεύχος για να δούμε, όπως με τις κυριακάτικες κάποτε προσφορές των εφημερίδων, το επόμενο κομμάτι της λίστας να σχολιάσουμε και επ’ αυτού. Στην ερώτησή σας, όμως… τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω. Αφού δε γνωρίζω. Και τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις; Καμία απολύτως, έτσι;».

Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και εκτός μικροφώνου, ο κ. Ραγκούσης σχολίασε την απάντηση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε τότε στον βουλευτή: «Αν εσείς καταλαβαίνετε πως επιβεβαιώνω (σ.σ. την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ) όταν λέω ότι δεν γνωρίζω, αυτό είναι η δική σας ιδιότυπη λογική και ιδιότυπη σκέψη».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top