0
Ποιος θα το περίμενε ότι πίσω από ένα από τα πιο διαδεδομένα τουρκικά όπλα των τελευταίων ετών, θα «κρυβόταν» μια γυναίκα!  

Ο λόγος για τα νέα Bayraktar τύπου KIZILELMA, στα οποία η Ελίφ Εργκίν είναι εξπέρ καθώς, θεωρείται μία από τις πιο ικανές εκπαιδεύτριες στον χειρισμό των τουρκικών drones.

Η εντυπωσιακής εμφάνισης Ελίφ, η οποία μάλιστα όπως βλέπεται στο παρακάτω βίντεο είναι πολύ νέα ήταν «πρωταγωνίστρια» σε πρόσφατη εκδήλωση του τουρκικού στρατού στην οποία έγινε επίδειξη του σχετικού όπλου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «www.milliyet.com.tr» πρόκειται για την εκδήλωση «TEKNOFEST» όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημοσίως το σύστημα μάχης μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar KIZILELMA (MIUS),  το οποίο τελειοποιήθηκε από την BAYKAR.


«Θα μπορούμε να δούμε το μοντέλο KIZILELMA σε μάχες αέρος και ξηράς. Θα μπορεί να φτάσει σε επιχειρησιακό ύψος 35 χιλιάδων ποδιών», είπε αρχικά στις δηλώσεις της η Ελίφ και στη συνέχεια μπήκε σε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο μοντέλο μη επανδρωμένου αεροσκάφους των Τούρκων.

«Η δομή του έχει ήδη ολοκληρωθεί. Οι διαδικασίες μηχανικής και αεροηλεκτρονικής συνεχίζονται ακόμη ώστε να τελειοποιηθούν. Το μέγιστο βάρος απογείωσης θα είναι ως 6 τόνοι. Έχει ωφέλιμο φορτίο 1,5 τόνο. Παράλληλα σχεδιάζουμε να ενσωματώσουμε όλα τα πυρομαχικά που βλέπουμε και τα εθνικά πυρομαχικά στο απόθεμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στον αέρα για 5 ώρες, ενώ θα έχει την ικανότητα να εκτελεί επιθετικούς ελιγμούς με υψηλή ταχύτητα. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης από πλοία τύπου TCG, τύπου Ανατολία με σύντομους διαδρόμους» εξήγησε η εκπαιδεύτρια.

Όσο για το πότε θα μπορούμε να δούμε το νέο μοντέλο Bayraktar τύπου KIZILELMA σε μάχες αέρος και ξηράς, η Ελίφ Εργκίν ήταν ξεκάθαρη: «Σχεδιάζουμε την πρώτη πτήση του το πρώτο τρίμηνο του 2023»», δηλαδή σε λίγους μήνες από σήμερα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση στην Τουρκία για τα Bayrktar:





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top