0
Χάκαραν τους πυραύλους των Rafale και των Belharra και ζητάνε λεφτά για να δώσουν πίσω τα δεδομένα.

Μία απίστευτη ιστορία βιομηχανικής κατασκοποίας συμβαίνει τις τελευταίες ώρες, με θύμα την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πυραύλων της Ευρώπης.

Πρόκειται για την MBDA η οποία κατασκευάζει εκτός των άλλων τους πυραύλους Μeteor των ελληνικών Rafale καθώς και τους Aster 30 των νέων ελληνικών φρεγατών Belharra.

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ Adrastea, εισέβαλαν στην βάση δεδομένων του μεγαλύτερου κατασκευαστή πυραύλων στην Ευρώπη και εκλεψαν 60 GB δεδομένων.


Χάκαραν τους πυραύλους των Rafale και των Belharra

Σύμφωνα με τους χάκερ, διαθέτουν στα χέρια τους σχέδια, βίντεο, παρουσιάσεις και συμφωνίες για τα πυραυλικά συστήματα της MBDA.

Oι χάκερ ζητούν χρήματα για να επιστραφούν τα δεδομένα ενώ η MBDA αρνείται ότι έχει υποκύψει στον εκβιασμό.

Η MBDA αρνείται ότι η Adrastea χάκαρε τα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της MBDA είπε στο Cybernews ότι μετά την άρνηση της εταιρείας να υποκύψει σε αυτήν την απειλή εκβιασμού και να πληρώσει λύτρα, «η εγκληματική ομάδα έχει διαδώσει πληροφορίες στο Διαδίκτυο, καθιστώντας τις προσβάσιμες για πληρωμή».

Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού από την MBDA ψωνίζει και η Ελλάδα (όπως και το Ισραήλ).

Από την MBDA είχαν ζητήσει πριν από λίγο καιρό οι Τούρκοι την μεταφορά τεχνολογίας, πράγμα που δεν δέχτηκαν oι Ιταλοί και οι Γάλλοι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top