0
Οι Ισραλινοί έγινε γνωστό πως έκλεισαν συμβόλαιο με «ευρωπαϊκή χώρα του ΝΑΤΟ» για την προμήθεια αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου και έγκαιρης προειδοποίησης.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το όνομα της χώρας, όμως πολλοί έφεραν στο μυαλό τους την Ελλάδα καθώς το σενάριο αυτό έχει ήδη έχει αναφερθεί στα geostratigika.gr;.


Θα μπορούσε, εγραφαν τα geostratigika, όπως έχουν οι Ισραηλινοί τα ελληνικά C130 για συντήρηση, να συμφωνηθεί η μετατροπή του ενός (σ.σ. ή ενός C 27 J Spartan) σε αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, στα πρότυπα των Gulfstream G550.

Η βοήθεια του Ισραήλ στο πεδίο αυτό θα μπορούσε να είναι καθοριστική.

Δίνουν οι Ισραηλινοί αεροπλανο ηλεκτρονικού πολέμου στην Ελλάδα;
Οι Τούρκοι αναλυτές σε κάθε ευκαιρία τονίζουν την «γύμνια» της Ελλάδας στο συγκεκριμένο πεδίο.

Τα τουρκικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου μπορούν να πλήξουν τα ελληνικά ραντάρ και τις ελληνικές επικοινωνίες.

Την ίδια ώρα, πέντε ισραηλινά ραντάρ αναμένεται να εγκατασταθούν σε νησιά και Κρήτη.

Τα νέα ισραηλινά ραντάρ είναι διαφορετικής τεχνολογίας από τα υφιστάμενα ελληνικά αφού δείχνουν σε πραγματικό χρόνο (διάταξη φάσης) την ακριβή θέση του στόχου.

Πρόκειται ραντάρ θα είναι 4D και ΑΕΣΑ και θα μπορούν να επικεντρώθουν στους στόχους, με ανάλυση στόχων καθώς και να κάνουν προτεραιότητα στόχων ενώ θα μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα και σε άλλες πλατφόρμες όπως Belharra, ιπτάμενα ραντάρ, Rafale και F-16 Viper (σ.σ. αργότερα και σε F-35).

Να σημειωθεί πως οι Ισραηλινοί κατάλαβαν το παιχνίδι των Τούρκων μετά την επίσκεψη Ερντογάν στο Ιράν και παίρνουν πάνω τους την υπόθεση της Ανατολικής Μεσογείου.

Μία Νavtex, για δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνει πως οι Ισραηλινοί αλλάζουν σιγά σιγά την στάση τους στην περιοχή, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ των ελληνικών θέσεων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top