0
Το Voyager 1 βρίσκεται εκτός του Ηλιακού συστήματος σε απόσταση 156 αστρονομικών μονάδων, από το Μάιο όμως ξεκίνησε να στέλνει μυστηριώδη σήματα πίσω στη Γη.

Συγκεκριμένα, η ομάδα εδάφους λαμβάνει από το Μάιο ανακριβή δεδομένα από το σύστημα ελέγχου AACS (attitude articulation and control system) και το πρόβλημα δεν έχει ακόμα λυθεί. Τώρα, οι μηχανικοί συμβουλεύονται εγχειρίδια 45 ετών, αφού το Voyager 1 κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70. Μάλιστα, πολλά έγγραφα φαίνεται να έχουν χαθεί.

Μακριά 23,3 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα! (photos)

Χιλιάδες μηχανικοί έχουν απασχοληθεί στο project κατά τα πρώτα 12 χρόνια της αποστολής. Καθώς αποσύρθηκαν στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, δεν υπήρξε κάποια βιβλιοθήκη καταγραφής του project και οι μηχανικοί έπαιρναν κουτιά εγγράφων στο σπίτι τους. Το να βρούμε αυτές τις πληροφορίες απαιτεί να βρούμε αυτούς που εργάζονταν εκείνη την εποχή στο project. Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία. – Suzanne Dodd, project manager της αποστολής Voyager

Μετά από 45 χρόνια στο διάστημα, το Voyager 1 έγινε το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που πέρασε τα όρια του Ηλιακού συστήματος το 2012 και μπήκε στο διαστρικό διάστημα. Το γεγονός πως ακόμα λειτουργεί και συνεχίζει να στέλνει δεδομένα πίσω στη Γη, είναι κάτι αναπάντεχο και ανεκτίμητο για τους επιστήμονες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top