0
Κατέπεσε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής με τετραμελές πλήρωμα που επιχειρούσε στην κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Παλαιχώρι της Σάμου. 

Δύο εκ των τεσσάρων μελών του πληρώματος εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το λιμενικό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πρόσκρουση έγινε στην τοποθεσία Άγιος Μηνάς, σε θαλάσσια περιοχή βόρεια από το Παλαιοχώρι. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τον φόβο τους για θύματα. Το ελικόπτερο ανήκει στην πυροσβεστική.


Μάλιστα το τοπικό μέσο ενημέρωσης SAMOS24.GR, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει την στιγμή της πτώσης.

Πρόκειται για τύπο ελικοπτέρου Mi 8 Σάμου που είχε σταλεί νωρίτερα για κατάσβεση στην πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00. Στη θαλάσσια τοποθεσία της Πλάκας Σάμου, έχει ξεκινήσει αποστολή έρευνας διάσωσης.


Στο ελικόπτερο επέβαινε τριμελές πλήρωμα από το εξωτερικό και Έλληνας σύνδεσμος. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του Ε/Π ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής. Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top