0
Εξώδικο- βόμβα προς τη διοίκηση της ΕΑΒ έστειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Καπίρης.

Όπως αναφέρει το militaire.gr,  σύμφωνα με το εξώδικο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, Δ. Παπακώστας, αποφάσισε την διχοτόμηση της ενιαίας Διεύθυνσης Μελετών, Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, επειδή ο επί σειρά ετών υπεύθυνος Διευθυντής Τριαντάφυλλος Τσιτινίδης, ισχυριζόταν πως δεν θα πετάει το ελληνικό drone ΑΡΧΥΤΑΣ.

Όπως ανέφερε, στο πρόγραμμα ΑΡΧΥΤΑΣ δεν συμμετέχει αεροναυπηγός και δεν ελήφθησαν υπόψιν παράμετροι βιομηχανοποποίησης και λειτουργικότητας του προϊόντος, σημειώνεται στο militaire.gr.

Να σημειωθεί, πως όπως έχετε διαβάσει στο Sportime, το drone ΑΡΧΥΤΑΣ θα χρησιμοποιεί την κορυφαία τεχνολογική λύση στον πλανήτη σήμερα, αυτήν που έχουν επιλέξει οι ΗΠΑ για το μοναδικό αυτή τη στιγμή στον κόσμο μαχητικό 5ης Γενιάς, που μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, το F-35B, και θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

«Το υπουργείο Οικονομικών θα χρηματοδοτήσει την ΕΑΒ για να αναπτύξει ένα Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV/drone) το οποίο θα έχει δυνατότητες κάθετης απο-προσγείωσης.

Ο Αρχύτας ήταν Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, πολιτικός, στρατηγός, μαθηματικός, εφευρέτης και μηχανικός. Γεννήθηκε το 428 π.Χ. στον Τάραντα.

Ανήκε στη δεύτερη γενιά Πυθαγορείων φιλοσόφων, ενώ ορίστηκε επτά φορές στρατηγός στην πόλη του, την ώρα που ο νόμος απαγόρευε σε όλους τους άλλους να πάρουν τη θέση αυτή για δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με τον Αριστόξενο, ο Αρχύτας δεν ηττήθηκε ποτέ σε καμία μάχη. Ιστορικοί μάλιστα καταγράφουν ότι ο Τάραντας (σ.σ. ανήκε στη Μεγάλη Ελλάδα) έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή του όταν ήταν εκείνος επικεφαλής (380-345 π.Χ.).

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top