0
Μπροστά σε ένα περίεργο θέαμα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (5/6) ένας περιπατητής στην περιοχή της Λαμψάκου στην Εύβοια.

Την ώρα που περπατούσε στην παραλία, ξαφνικά είδε μπροστά του δεκάδες εικονίσματα αγίων, που τα είχε ξεβράσει η θάλασσα.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, φτάνοντας στη θάλασσα έμεινε εμβρόντητος όταν είδε στα ρηχά τις εικόνες, καθώς δεν μπορούσε να καταλάβει τον λόγο για τον οποίο βρίσκονταν εκεί.

Όπως εξάλλου είπε ο ίδιος, δεν πίστευε στα μάτια του, όταν αντίκρισε τουλάχιστον 50 εικόνες να είναι διάσπαρτες κατά μήκος της παραλίας.Να θυμίσουμε ότι ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την διάρκεια συνέντευξης σε αραβικό ΜΜΕ τόνισε πως «Οι Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης βρίσκονται ήδη στον δρόμο τους, η ελπίδα μας είναι μόνο στον Παντοδύναμο Κύριο και Θεό μας».

Η δήλωση έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και κάνει τον γύρο του κόσμου καθώς προέρχεται από το δεξί χέρι του Β.Πούτιν.

«Αυτά δεν είναι προβλέψεις. Αυτό είναι κάτι που έχει ήδη συμβεί. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να το δούμε, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι “Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης” είναι καθ’ οδόν και κάθε ελπίδα βρίσκεται στον Κύριο Θεό, τον Παντοδύναμο» είπε ο Μεντβέντεφ.
Οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά, συμβολικά και τρομακτικά κομμάτια του τελευταίου βιβλίου της Καινής Διαθήκης.

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης περιγράφονται στο κεφάλαιο 6 και εδάφια 1-8 και αποτελούν συμβολικές περιγραφές από διάφορα γεγονότα που θα συμβούν στους έσχατους καιρούς.

Ο πρώτος καβαλάρης της Αποκάλυψης αναφέρεται στην Αποκάλυψη 6:2 «Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, λευκό και εκείνος που καθόταν επάνω σ’ αυτό είχε ένα τόξο και του δόθηκε ένα στεφάνι, και βγήκε νικώντας, για να νικήσει».

Αυτός ο πρώτος καβαλάρης αναφέρεται πιθανόν στον Αντίχριστο, που θα του δοθεί εξουσία και θα κατακτήσει όλους που θα του αντισταθούν.

Ο Αντίχριστος είναι ο ψευδής μιμητής του αληθινού Χριστού, που επίσης θα επιστρέψει πάνω σε ένα λευκό άλογο (Αποκάλυψη 19:11-16).


Ο δεύτερος καβαλάρης της Αποκάλυψης εμφανίζεται στην Αποκάλυψη 6:4, «Και βγήκε ένα άλλο άλογο, κόκκινο και σ’ αυτόν που καθόταν επάνω σ’ αυτό δόθηκε να σηκώσει την ειρήνη από τη γη, και να σφάξουν ο ένας τον άλλον, και του δόθηκε μια μεγάλη μάχαιρα.» Ο δεύτερος καβαλάρης αναφέρεται σ΄ ένα τρομερό πόλεμο που θα ξεσπάσει στους έσχατους καιρούς.


Ο τρίτος καβαλάρης περιγράφεται στην Αποκάλυψη 6:5-6, «…Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, μαύρο, και εκείνος που καθόταν επάνω σ’ αυτό είχε μια ζυγαριά στο χέρι του.

Και άκουσα μια φωνή στο μέσον των τεσσάρων ζώων, που έλεγε: Ένας χοίνικας σιτάρι για ένα δηνάριο και τρεις χοίνικες κριθάρι για ένα δηνάριο και: Το λάδι και το κρασί μη τα βλάψεις».

Ο τρίτος καβαλάρης της Αποκάλυψης αναφέρεται σ΄ ένα μεγάλο λιμό που θα συμβεί, πιθανότατα ως αποτέλεσμα των πολέμων από το δεύτερο καβαλάρη.


Ο τέταρτος καβαλάρης αναφέρεται στην Αποκάλυψη 6:8, «Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, ωχρό, και εκείνος που καθόταν επάνω σ’ αυτό ονομαζόταν Θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί του και τους δόθηκε εξουσία επάνω στο ένα τέταρτο της γης να θανατώσουν με ρομφαία και με πείνα και με θάνατο, και με τα θηρία τής γης».

Ο τέταρτος καβαλάρης της Αποκάλυψης συμβολίζει τον θάνατο και την καταστροφή. Φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός των προηγούμενων καβαλάρηδων.

Ο τέταρτος καβαλάρης της Αποκάλυψης θα φέρει περαιτέρω πολέμους και τρομερούς λιμούς μαζί με φοβερές μάστιγες και αρρώστιες.

Αυτό που είναι εκπληκτικό ή ίσως τρομακτικό, είναι ότι οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι απλώς «πρόδρομοι» χειρότερων κρίσεων που θα έρθουν αργότερα στη μεγάλη θλίψη (Αποκάλυψη κεφάλαια 8-9 και 16).

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top