0
Το χαρτί της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο παίζεται ακόμα μία φορά από την Άγκυρα, σε μία περίοδο προεκλογική για τη γείτονα χώρα η οποία σε έναν χρόνο θα γιορτάζει την επέτειο από τα 100 χρόνια της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, με τον Ερντογάν να θέλει να έχει συμβολικά αλλά και χειροπιαστά έργα να δείξει.

Οι νέες απαιτήσεις της γειτονικής χώρας στο Αιγαίο πάντα υπήρχαν, όμως αυτή τη φορά ο ίδιος πιστεύει ότι το θερμό επεισόδιο είναι πιο κοντά από ποτέ για διάφορους λόγους. Όχι μόνο λόγω των Navtex αλλά και μίνι προκλήσεων όπως το διπλωματικό επεισόδιο της κλήσης του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις με το πρόσχημα ότι η Ελλάδα υποθάλπτει τρομοκράτες.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος η Ελλάδα ετοιμάζει σχέδια αντιμετώπισης ακόμα και των πιο ακραίων διεκδικήσεων της Τουρκίας. Στο ίδιο δημοσίευμα φέρεται να υπάρχει εκνευρισμός στην τουρκική πλευρά ενώ όλο το καλοκαίρι, ο ελληνικός στόλος και τα Rafale θα επιβλέπουν το Αιγαίο.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει η Σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή, υπό το πρίσμα της ουκρανικής κρίσης, αλλά και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 10 Ιουνίου θα γίνει με τη συμμετοχή του Σουλτς αλλά όχι της τουρκικής πλευράς.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top