0
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε ευθέως ζήτημα αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών, τα οποία, όπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, είναι στρατιωτικοποιημένα.

Δείτε ένα μέρος απ’ όσα είπε σε δημοσιογράφους:

«Είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα να παραβιάζει το καθεστώς των νησιών που της είχαν δοθεί υπό όρους στο πλαίσιο των Συνθηκών Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947.

Η Ελλάδα τα στρατιωτικοποιεί από το 1960. Είπαμε ότι αν δεν σταματήσει, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία, είναι ξεκάθαρο. Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Διότι αυτά τα νησιά παραχωρήθηκαν υπό όρους.

Ζητούμε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Τα βήματα που κάνει η Ελλάδα έχουν ως στόχο να απειλήσουν την Τουρκία. Η Ελλάδα μιλάει για διεθνές δίκαιο, αν δεν συμμορφωθεί με αυτό εμείς το θέμα αυτό θα το προχωρήσουμε περαιτέρω. Νομικά δεν μπορούμε να πούμε ‘δεν πειράζει, ας τοποθετήσει όσα όπλα θέλει’. Όσο δεν σταματάτε την παραβίαση τόσο θα σας ακολουθούμε».

Παράλληλα, στα τουρκικά ΜΜΕ χτίζεται κλίμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο Ζαφέρ Σαχίν, αρθρογράφος της εφημερίδας «Milliyet», έφτασε στο σημείο να πει ότι στο Αιγαίο υπάρχουν 152 νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους και πως ίσως στο μέλλον θα μπορούσε να τα καταλάβει η Τουρκία.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ, πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα», προς τιμήν του, αντέδρασε έντονα και έκανε λόγο για συμφωνίες που έχουν κλειστεί επί δεκαετίες.

Το παράδοξο είναι ότι ο  διάλογος αυτός δεν έγινε σε κάποιο υποβαθμισμένο Μέσο, αλλά στο CNN Türk!

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αχμέτ Χακάν, διευθυντής της «Hurriyet» και συντονιστής της συζήτησης, δεν έκανε ούτε μια παρέμβαση για τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν!

Δείτε όσα απαράδεκτα και επικίνδυνα ακούστηκαν στην Τουρκία:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top