0
Η αγωνία για ορισμένους κορυφώνεται στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Η εβδομάδα που βρισκόμαστε χαρακτηρίζεται κρίσιμη και πολλοί προαναγγέλλουν καταιγιστικές εξελίξεις…

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και ο συνδικαλιστής της αστυνομίας Στράτος Μαυροειδάκος, συντηρούν το καυτό θέμα με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα, στην κορυφή της επικαιρότητας. Εξηγούν τα δεδομένα που υπάρχουν με τον κύριο Μαυροειδάκο να τονίζει πως οι συνάδελφοί του, είχαν καταλήξει πολύ νωρίς στο τι είχε συμβεί και περίμεναν τις αποδείξεις. «Έχουν καταλήξει ήδη στο τι έχει συμβεί με βάση συμπεριφορές κάποιου προσώπου και από τις μαρτυρίες των γιατρών» είπε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος που πέρασε λειτούργησε υπέρ των Αρχών που πλέον όπως φαίνεται έχουν στα χέρια τους, στοίχεια και μαρτυρίες κλειδιά.

Όπως τόνισε ο Γρηγόρης Λέων, τα ευρήματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του τρίτου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση σημειώνοντας ότι οι θάνατοι των δύο πρώτα κοριτσιών έχουν πολλά κοινά σημεία που συνδέονται με την έλλειψη οξυγόνου. «Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τοξικολογικών και ιστολογικών, από το τρίτο παιδί. Η ιατροδικαστική διερεύνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Εκτιμώ ότι ο έμπειρος ιατροδικαστής, όταν λάβει αυτά τα αποτελέσματα θα δώσει στους αρμόδιους φορείς, στο Ανθρωποκτονιών που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, μια πρώτη εκτίμηση αιτίας θανάτου και στη συνέχεια, μέσα σε 10 μέρες, θα έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα ευρήματα από το πρώτο παιδί, ο κ. Λέων εξήγησε ότι ήταν σωστά, ωστόσο δεν ταιριάζουν με την αιτία θανάτου. «Οι συνάδελφοί μου κάνουν μια πολύ θαρραλέα προσπάθεια, γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο δεν ταιριάζει ούτε με τι ιατρικό ιστορικό ούτε με τα ευρήματα και δημιούργησαν μια επιτροπή που καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα -που ξαναλέω είναι σωστά- και να δώσει τις νέες αιτίες θανάτου με βάση αυτά τα ευρήματα και βέβαια τα νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν όταν έγινε η νεκροτομή», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν μπορεί τα αίτια θανάτου των δύο πρώτων παιδιών που πέθαναν είναι κοινά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, σημείωσε ότι από ό,τι δείχνουν οι δύο πρώτες εκθέσεις, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. «Χαρακτηριστικά σας λέω έχουμε κυάνωση ονύχων, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, τραύματα στα έξω στόμια των αεροφόρων οδών, στη μύτη στο ένα παιδί, στο στόμα στο άλλο παιδί, κι έχουμε και δύο ευρήματα, ξεχωριστά μεν, τα οποία όμως παραπέμπουν στο ίδιο, δηλαδή κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο αλλοιώσεις ως υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο. Είναι συμβατά ευρήματα με έλλειψη οξυγόνου», εξήγησε. Πρόσθεσε δε ότι το τρίτο παιδί θα ξεκλειδώσει την όλη υπόθεση με τα βασικά σενάρια να είναι δύο: Είτε εγκληματική ενέργεια είτε κάτι πολύ σπάνιο παθολογικό. «Αν στο τρίτο παιδί απαντηθεί αυτό το ερώτημα, και στα άλλα δύο παιδιά θα λυθεί η όποια άλλη εκδοχή», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης εστίασε στη φωτογραφία με το μόνιτορ που παρουσίασε το Live News και κατέγραψε τη βραδυκαρδία της Τζωρτζίνας που είδε το φως της δημοσιότητας. «Αυτό που κάνει εντύπωση είναι οι διαταραχές του καρδιακού ρυθμού όπως αποτυπώθηκαν στο στιγμιότυπο του μόνιτορ που δείχνει ξαφνικά μια προϊούσα βραδυκαρδία και μετά εκτόξευση της καρδιακής συχνότητας. Αυτό είναι συμβατό με την περιγραφή που έκανε ο κ. Λέων», σημείωσε.

Από την πλευρά της αστυνομίας, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υπογράμμισε ότι οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί με βάση τις ενδείξεις και περιμένουν τις αποδείξεις.

«Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών όταν καλούνται να εξιχνιάσουν κάποια περίπτωση αν είναι έγκλημα ή όχι, να ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή με ενδείξεις καταλήγουν στο τι έχει συμβεί. Περιμένουν τις αποδείξεις για να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ένοχο, αν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι. Έχουν καταλήξει ήδη στο τι έχει συμβεί με βάση συμπεριφορές κάποιου προσώπου και από τις μαρτυρίες των γιατρών, οι οποίοι βοήθησαν και έτσι κλήθηκε το ανθρωποκτονιών. Υπάρχουν οι profilers που μπορεί να σκιαγραφήσουν πώς συμπεριφέρεται κάποιος και αν έχει κάνει κάτι κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top