0
«Ασπίδα» την γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl «ύψωσε» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, να υποστηρίζει ότι η εταιρεία έκανε τα πάντα... νόμιμα και ότι το θέμα θεωρείται «λήξαν», λήξαν όμως όχι για την ηλικιωμένη που έκλεψε λίγο τυρί και κρέας, καθώς δεν γλυτώνει τα δικαστήρια. 

Έσπευσε μάλιστα πρώτα-πρώτα να τονίσει ότι «δεν θέλω να ρίξω ευθύνη στην εταιρεία, ούτε είναι η ώρα για να στραφεί κατά της εταιρείας. Η εταιρεία ακολούθησε το νόμο και τα προβλεπόμενα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας εκεί κινήθηκαν ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος ... Είναι προφανές ότι κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια, αλλά ο υπάλληλος ή το κατάστημα ίσως δεν έχει την εξουσία για να κάνει αυτή τη διάκριση. Εγώ επίκοινώνησα με την εταιρεία, αυτή συμφώνησε ότι πρέπει αυτό το πράγμα να λήξει άμεσα. Λίγο μετά την επικοινωνία μας βγήκε ένα σχετικό δελτίο Τύπου».

Κατά τα άλλα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανθρωπιστική πλευρά αυτού του θέματος. Δεν θα θέλαμε κανένας μας να βρεθεί στη θέση αυτής της κυρίας. Υπό την έννοια αυτή, καταλάβαμε ότι είναι μια ειδική περίπτωση αυτή, που θα πρέπει να δείξουμε την ανθρωπιά μας, για να το πω πολύ απλά».

Βέβαια την «ανθρωπιά» του δεν τη δείχνει εδώ και τόσο καιρό, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική της έχει οδηγήσει τους Έλληνες στην ακραία φτώχεια. 

Η «ειδική περίπτωση» στην οποία αναφέρθηκε, ωστόσο, δεν έχει επιλυθεί και το επιβεβαίωσε ο ίδιος. «Η μήνυση δεν έχει γίνει από την εταιρεία, γίνεται από την Αστυνομία αυτεπάγγελτα (και όχι κατ' έγκληση), εφόσον γίνει καταγγελία. Όταν η Αστυνομία ενημερωθεί πως κάποιος έχει κάνει κλοπή, βάσει του νόμου αυτόματα» προχωρά στις διαδικασίες. Πλέον, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι «όταν γίνει η δίκη, να πει η εταιρεία "δεν επιθυμώ τη δίωξη". Αυτό δεν μπορεί να γίνει στη φάση που είμαστε σήμερα, από νομικής πλευράς. Γίνεται κατά την πορεία της διαδικασίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Και αμέσως μετά, σαν να μην ειπώθηκαν τα παραπάνω, επανέλαβε ότι «η εταιρεία έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης. Στην πραγματικότητα, αυτή η υπόθεση έχει τελειώσει». Έχει δηλαδή «τελειώσει» επικοινωνιακά για την κυβέρνηση και για την εταιρεία, γιατί η ηλικιωμένη τελικά θα πρέπει να υποστεί και την διαδικασία του δικαστηρίου, «βάσει του νόμου αυτή είναι η διαδικασία, γιατί η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Ξέρω ότι έχει κάνει μια παρέμβαση και ο κ. Θεοδωρικάκος, οπότε μπορεί να έχει λήξει και από την πλευρά της Αστυνομίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου»

Η γιαγιά, μιλώντας στο Open, είπε χαρακτηριστικά πως «σκότωσα την αξιοπρέπειά μου» και περιέγραψε πως κατέληξε να πάρει τα τρόφιμα:

«Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, όλο αυτό είναι ανάξιο. Είχα πεθυμήσει να πάρω δύο – τρία κιλά κρέας, να φωνάξω τα παιδάκια μου να φάμε όλοι μαζί μια μέρα, όχι να με φωνάζουν μόνο αυτά. Ήθελα να φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου όπως παλιά.

Πήγα μέχρι το ράφι, τα είδα και έφυγα και ο διάολος με γύρισε πίσω. “Άντε βρε”, λέω, “πάρε να κάνεις στα παιδάκια σου ένα φαΐ”».

Συνέχισε λέγοντας πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και προβλήματα υγείας: «Έχω πρόβλημα με ένα δάνειο. Το πήρα για να παντρέψω τα παιδάκια μου πριν από 15 χρόνια. Άμα μου φύγει αυτός ο βραχνάς θα ξαναγεννηθώ, θα προσφέρω στον κόσμο με αυτά τα λεφτά».

Μίλησε και για τα παιδιά της λέγοντας: «Δεν ήθελα να μάθουν τίποτα. Είναι δύο επιστήμονες, αλλά άτυχα τα φουκαριάρικα από τις δουλειές τους. Πήραν και αυτά δάνεια γιατί εγώ μέχρι τα μπετά τους έφτασα (τα σπίτια) με κάτι ψιλά που είχε αφήσει ο μπαμπάς τους και δούλεψα κι εγώ».

Περιέγραψε πως έχασε τον έναν της γιο και τον σύζυγό της σε τροχαίο πριν 10 χρόνια: «Είχα τρία παιδάκια. Έχασα σε τροχαίο τον σύζυγο και τον έναν γιο μου πριν από 10 χρόνια. Δεν πήγε η υγεία μου καλά. Είμαι χειρουργημένη, δεν το έχω πει σε κανέναν. Παίρνω 800 το μήνα. Τη βοήθειά μου την παίρνω από την Αμερική, με μια ένεση που με σώνει, που δεν υπάρχει εδώ. Μου τη στέλνει το ανιψάκι μου και του στέλνω 250 ευρώ το μήνα».

Σημείωσε πως παίρνει 800 ευρώ το μήνα «αλλά θέλω 400 μόνο για την υγεία μου, ούτε 100 ευρώ για φαΐ δεν έχω αλλά δε με νοιάζει, το ορκίζομαι στα κόκκαλα του παιδιού μου. Μπροστά στον ψυχικό πόνο που έπαθα, σκέφτηκα να κάνω ζημιά, αλλά καλά μου είπε ένας ανθρωπάκος και μου είπε ότι αν φύγω θα είναι χειρότερα τα πράγματα, να κάτσω να το παλέψω.

Μου τα προσέφερε όλα η ζωή για 15-20 χρόνια και μετά μου τα πήρε όλα απότομα».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top