0
Τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε άρση όλων των μέτρων ενόψει της τουριστικής περιόδου επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Πέμπτης. 

Ο Θ.Πλεύρης υποστήριξε ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς η κυβέρνηση έχει «ποντάρει» πολλά στον τουρισμό ενόψει εκλογών. 

Όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές -κυρίως αν γίνουν το φθινόπωρο του 2022- η κυβέρνηση υποστηρίξει ότι πήγε καλά η τουριστική περίοδος, αυτό θα είναι ουσιαστικά και το μοναδικό της αφήγημα. 

«Μέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό», είπε χαρακτηριστικά ο Θ.Πλεύρης. 

«Άλλα όλοι οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας αλλά να είναι προετοιμασμένη» έσπευσε να προσθέσει ο υπουργός Υγείας, προϊδεάζοντας ότι ίσως η άρση των μέτρων δεν είναι μόνιμη, αλλά μόνο για την τουριστική περίοδο. 

Όπως σημείωσε «ακόμα και με το υπάρχον στέλεχος του κορωνοϊού θεωρούν πολλοί ειδικοί ότι ακόμα και αν έχει την φυσιολογική κίνηση θα έχει μια ένταση μεγαλύτερη από τις απλές γρίπες».

Απαντώντας στο γιατί αποφασίστηκε άρση μέτρων, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «αυτή τη στιγμή κάνουμε συνδυασμό της εμβολιαστικής κίνησης που έχουμε προωθήσει ακόμα και με σκληρά μέτρα στον ενήλικο πληθυσμό είμαστε άνω του 80%, στον συνολικό πληθυσμό στο 71%, ενώ από τους 680 έχουμε πέσει στους 480 όσον αφορά τους διασωληνωμένους και αντιστοίχως στο ισοζύγιο εισιτήρια-εξιτήρια ήταν 150 υπέρ των εξιτηρίων την Τετάρτη»

«Τα κρούσματα είχε πολύ μεγάλη αξία ως αριθμός όταν είχαμε το κύμα της πολύ νοσηρής μετάλλαξη Δέλτα. Στην μετάλλαξη Όμικρον η μεταδοτικότητα είναι σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί μας λένε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν μπορούν να την περιορίσουν. Τα 20.000 της Όμικρον προκαλούν μικρότερη πίεση σε σχέση με τα 6.000 της Δέλτα» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Όσον αφορά την τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτή η εικόνα από τους επιστήμονες για τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top