0
Αμετανόητος είναι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ένας από τους τελευταίους «σκληρούς» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς υποστηρίζει ότι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν πρόκειται να αρθούν! 

Τον τελευταίο καιρό -λόγω απουσίας του από το υπουργείο Υγείας- είχε διαρρεύσει ότι η κυβέρνηση εξετάζει την «χαλάρωση» των μέτρων για τους ανεμβολίαστους, αλλά και την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ. 

Ο Θάνος Πλεύρης μόλις όμως επέστρεψε στο υπουργείο Υγείας (είχε Covid-19) ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με κάτι τέτοιο, κάτι που σας αναφέραμε ήδη στο pronews.gr. 

Σήμερα λοιπόν μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί» και διευκρίνισε ότι «για τους μη εμβολιασμένους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων». «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία».

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι «η αίσθηση που υπάρχει και το έχω πει είναι πως για το επόμενο 6μηνο φαίνεται ότι στην Ευρώπη θα είναι μία καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ωστόσο υπάρχει μία προετοιμασία από όλα τα κράτη σε περίπτωση που ο κορωνοϊός να επανέλθει το φθινόπωρο».

Προανήγγειλε όμως ότι η μάσκα δύσκολα θα καταργηθεί σαν μέτρο «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα».

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους γιατρούς στο ΕΣΥ, τόνισε, πως δεν πρόκειται να γυρίσουν αν δεν εμβολιαστούν.

«Η εισήγηση του υπουργού Υγείας είναι ο εμβολιασμός να γίνει τυπικό προσόν και όσοι δεν εμβολιαστούν να μην παραμένουν στο ΕΣΥ», τόνισε.

Παράλληλα επισήμανε πως εξετάζονται δύο θέματα από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε δύο θέματα. Το πρώτό είναι το άνοιγμα της δυνατότητας των ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία με part time εργασία. Το δεύτερο αφορά να υπάρχουν απογευματινά χειρουργεία με τους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top