0
Προς οριστικό τέλος οδεύουν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

Οι ειδικοί έχουν αντιρρήσεις για το πλήρες άνοιγμα της χώρας με την κατάργηση όλων των μέτρων σταδιακά μέχρι τον επόμενο μήνα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση θέλει τα μέτρα να παραμείνουν σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους πολίτες, κάτι που στην πράξη είναι πολλές φορές δύσκολο να εφαρμοστεί.

Πάντως, οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου υγείας συνεδριάζουν και πάλι σήμερα προκειμένου να εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να οδηγηθούν στη συνέχεια σε αποφάσεις σχετικά με τη μερική άρση των μέτρων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ.

Οι επιστήμονες εκτός των άλλων θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα από το 10% που είναι σήμερα ακόμη και στο 50%. Οι πιέσεις που ασκούνται από τις ομάδες είναι πολλές εδώ και καιρό, καθότι έχουν προπουληθεί εισιτήρια διαρκείας τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιήσουν οι φίλαθλοι, αλλά η κυβέρνηση, λένε πηγές του ethnos.gr, είναι προβληματισμένη για την αύξηση της πληρότητας. Ειδικά μάλιστα αυτήν την περίοδο λόγω της δολοφονίας του Άλκη που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, αφού μπορεί να υπάρξει λανθασμένο μήνυμα στην κοινωνία.

Παράλληλα οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας θα εκτιμήσουν εάν πρέπει να αλλάξει και κάτι στην εστίαση και ουσιαστικά εάν θα πρέπει να επιτραπούν οι όρθιοι και να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι. Ούτε όμως προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να οδηγηθούν, καθώς κρίνουν ότι η κατάσταση μετά στη νύχτα μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Από την άλλη προβληματισμός επικρατεί και για το καρναβάλι όσο οι μέρες πλησιάζουν, αφού οι εκδηλώσεις είναι σε περίπου έναν μήνα. Πληροφορίες του ethnos.gr τονίζουν ότι οι επιστήμονες αλλά και πολλά κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως δεν πρέπει να γίνουν οι μαζικές εκδηλώσεις του καρναβαλιού, προκειμένου να μπορέσει να σωθεί το Πάσχα που ακολουθεί στα τέλη Απριλίου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top