0
«Το Covid microchip έρχεται, είτε το θέλετε είτε όχι. Η τεχνολογία είναι εδώ». Αυτό δήλωσε ο Hannes Sjoblad διευθυντής της σουηδικής εταιρείας Dsruptive Subdermals η οποία έχει αναπτύξει το υποδόριο chip που θα τοποθετείται σε κάθε ένα εμβολιασμένο και θα περιέχει πληροφορίες για την κατάσταση του εμβολιασμού του και φυσικά το covid-pass.

Πρόκειται για την σουηδική start-up εταιρεία η οποία ανέπτυξε το microchip RFID που μπορεί να σαρωθεί και τοποθετείται στο χέρι των εμβολιασμένων, όπως είχαμε αναφέρει.

Στόχος τo ψηφιακό αυτό εμφύτευμα 2 χλστ.x16 χλστ. να είναι ενσωματωμένο στο χέρι του κάθε εμβολιασμένου και το covid-pass να εμφανίζεται αμέσως μόλις αυτό σαρωθεί.
Μιλώντας στην Express.co.uk ο Hannes Sjoblad αντέκρουσε τις κριτικές για το εμφύτευμα λέγοντας:

"Η τεχνολογία υπάρχει και χρησιμοποιείται ήδη, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είμαι ικανοποιημένος που έρχεται σε δημόσιο διάλογο. Οι νέα τεχνολογίες, (πριν εφαρμοστούν) πρέπει να συζητηθούν και να γίνουν κατανοητές πρώτα"¨, είπε ο Sjoblad για να συνεχίσει:

«Τα έξυπνα εμφυτεύματα είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο τη τεχνολογίας για την υγεία. Αυτό κατασκευάζουμε στην DSruptive και στόχος μας είναι να φέρουμε τεχνολογίας υγείας σε μια παγκόσμια κλίμακα»

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα αυτή η τεχνολογία μπορεί να είναι νέα στους ανθρώπους χρησιμοποιείται όμως πολύ καιρό στα κατοικίδια όπου το chip που είναι ενσωματωμένο αναφέρει πληροφορίες για το ιατρικό τους ιστορικό.


Το κόστος της συσκευής για όποιον εμβολιασμένο θα την χρησιμοποιήσει, εκτός και αν γίνει υποχρεωτική στο μέλλον, κάτι διόλου απίθανο, ανέρχεται στα 100€.

Με τη σάρωσή της ένα έγγραφο  PDF εμφανίζεται με όλες τις λεπτομέρειες του EU Digital Covid Certificate με όλο το καθεστώς της εμβολιασμού του και ακόμη πότε τι αποτέλεσμα είχε το πιο πρόσφατο rapid ή PCR test.

Και ο Sjoblad πρόσθεσε:

«Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες αυτές είναι άμεσα διαθέσιμες σε όποιον θέλει να τις μάθει. Για παράδειγμα εάν πάω στον κινηματογράφο ή στο εμπορικό κέντρο τότε οι υπεύθυνοι θα μπορούν να ελέγχουν αμέσως την κατάσταση μου ακόμη και εάν δεν έχω το κινητό μαζί μου».

Σε όσους εμφανίζονται σκεπτικοί από τη χρήση τους ο Sjoblad σημείωσε:

«Αν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν αυτά τα εμφυτεύματα, δεν έχουν μπαταρία. Δεν μπορούν να μεταδώσουν μόνα τους ένα σήμα. Άρα είναι βασικά παθητικά. “Κάθονται εκεί και κοιμούνται”.

Δεν μπορούν ποτέ να πουν την τοποθεσία σας, ενεργοποιούνται μόνο όταν τα αγγίζετε με το smartphone σας, επομένως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της τοποθεσίας κανενός» κατέληξε.

Και εμείς ησυχάσαμε από τις διαβεβαιώσεις του...
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top