0
Ένας 67χρονος άνδρας από το Κόσοβο, πατέρας τριών παιδιών μπήκε στο χειρουργείο για να κάνει μια επέμβαση σε κήλη. 

Είχε πάει στο γιατρό, γιατί ταλαιπωρείτο -όπως έλεγε- από πρήξιμο στη βουβωνική χώρα, για μια δεκαετία. Η δυσφορία γινόταν πιο έντονη όταν σηκωνόταν όρθιος ή έβηχε. Ο ειδικός διέγνωσε βουβωνοκήλη και έκλεισε ημερομηνία για την επέμβαση.

Όπως αναφέρεται στη δημοσίευση που έγινε στο ιατρικό περιοδικό Urology Case Reports, από γιατρούς του Πανεπιστημίου της Πρίστινα,όταν 'άνοιξαν' τον ασθενή και άρχισαν να μελετούν τον όγκο, διαπίστωσαν είχε οσχειακό σάκο (αυτόν που δεν είχε κατέβει από την αρχή της ζωής του) που περιείχε μια σάλπιγγα και έναν όρχι που ήταν συνδεδεμένος με μια ωοθήκη.

Ο 67χρονος διαγνώστηκε με μια εξαιρετική σπάνια πάθηση, γνωστή ως Persistent Mullerian duct syndrome (PDMS). Είναι σπάνια μορφή ανδρικού ψευδοερμαφροδιτισμού που ανιχνεύεται συμπτωματικά, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης σε κρυψορχία ή βουβωνοκήλη.

Παγκοσμίως και ιστορικά έχουν αναφερθεί μόνο 200 περιπτώσεις της πάθησης σε άνδρες, οι οποίοι έχουν επίσης γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα δίπλα στο πέος και το όσχεο τους. Εμφανίζεται όταν οι αρχές μιας μήτρας (γνωστής ως Mullerian duct) δεν διασπάται στην πρώιμη ανάπτυξη των αρσενικών -και έτσι γεννιούνται με τα δυο σετ αναπαραγωγικών οργάνων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top