0
Έτοιμοι να πάρουν πίσω κάποια από τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αναχαίτηση της Όμικρον, είναι κυβέρνηση και «ειδικοί». 

Ενώ και οι σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας έχουν για την ώρα παγώσει.

Στο τραπέζι ειδικών και κυβέρνησης έχει τεθεί η παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν πριν την Πρωτοχρονιά και έχουν ισχύ έως 17 Ιανουαρίου.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και όπως είπε η κυβέρνηση θα περιμένει την εισήγηση των Ειδικών που συνεδριάζουν την Τετάρτη προκειμένου να αποφασίσει.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα.

Τι εξετάζεται

- Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότερα από χίλια άτομα (εμβολιασμένοι/νοσήσαντες).

- Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.00 το βράδυ.

Αύριο Τρίτη αναμένεται οι ειδικοί να έχουν την πρώτη, άτυπη σύσκεψη για το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων. Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, στελέχη της επιτροπής θα επιθυμούσαν τα μέτρα να παραταθούν για μια ακόμα εβδομάδα έως τις 23 Ιανουαρίου.

Πάντως φαίνεται ότι και οι αντιδράσεις σημαντικής μερίδας του φίλαθλου κόσμου έπαιξαν ρόλο στην επανεξέταση του θέματος καθώς οι σύλλογοι ελέγχουν κόσμο και ο εμπαιγμός με τον εμβολιασμό μεταφράζεται σε πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top