0
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter προπαγανδιστικό βίντεο που στοχεύει το Καστελόριζο. 

Αρχικά δείχνει τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Χουλουσί Ακάρ στις 24 Δεκέμβρη πως το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας. Στη συνέχεια δείχνει χάρτη με τα τουρκικά παράλια και το Καστελόριζο και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν.

Το θέμα σχολίασε ο ο κ. Λάμπρος Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α. και διατελέσας σε καίριες θέσεις στον τομέα της Άμυνας.

Αναλυτικότερα αναφέρει: 

Το τουρκικό ναυτικό κολλέγιο διαφήμισε με διθυράμβους τον αγώνα κολύμβησης 1.950 μέτρων που διεξήγαγε για τους δόκιμους σπουδαστές του, μετά τις δηλώσεις του Χ. Ακάρ ότι το Καστελόριζο βρίσκεται από την Τουρκία στην προαναφερόμενη απόσταση και ένας σπουδαστής στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει σ΄ αυτό κολυμπώντας.

Αν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με διάθεση τρολαρίσματος μια ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς που να αναφέρει ότι τα 1.950 μέτρα κολύμβηση είναι η πρωινή προθέρμανση για τα ΟΥΚ στην Ελλάδα ή στον Έβρο δεν απαιτούνται 1.950 μέτρα για την είσοδο στην Τουρκία και τα ελληνικά τεθωρακισμένα δεν θα καταβάλλουν διόδια στη διαδρομή για την Πόλη, χρειάζεται στους Τούρκους.

Οι ανακοινώσεις από πλευράς Τουρκίας και οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής των ψυχολογικών επιχειρήσεων που εφαρμόζονται απέναντι στη χώρα μας και αποσκοπούν :

- Στον αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης από τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα (οικονομική – πολιτική κατάσταση, κ.λπ).

- Στο φανατισμό και την εθνική έξαρση της μάζας του τουρκικού λαού, κατά του "εχθρού", της Ελλάδας. Η συντριπτική πλειοψηφία, κατευθύνεται και φανατίζεται εύκολα, λόγω του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου του. Οι δράσεις των Ε.Δ. δημιουργούν εθνικιστικό παροξυσμό στην τουρκική κοινωνία που στην παρούσα φάση έχει ανάγκη ο Τούρκος πρόεδρος λόγω των χαμηλών δημοσκοπικών ποσοστών αποδοχής που φαίνεται ότι συγκεντρώνει.

- Στην ψυχολογική φθορά της ελληνικής πλευράς με τη δημιουργία ψυχροπολεμικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, με σκοπό η Τουρκία να μας σύρει σε μια διαπραγμάτευση χωρίς να εμπλακεί σε σύγκρουση, η οποία ενέχει τον κίνδυνο ενός μη αναμενομένου αποτελέσματος και στόχο την αποδοχή από πλευρά μας των μαξιμαλιστικών διεκδικήσεων της ή ενός μέρους εξ΄ αυτών.

Οι λεκτικές απειλές και οι επιχειρησιακές δράσεις από την Τουρκία όπως αυτή του κολυμβητικού αγώνα δεν πρέπει να επηρεάζουν την ελληνική πλευρά. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι η ενιαία εθνικιστική τουρκική στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε θέματα αμφισβήτησης ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Τα προαναφερόμενα σε αντίθεση με την Ελλάδα που ακόμα και για σοβαρά εθνικά θέματα δεν υπάρχει εθνική ομοψυχία και ενότητα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top