0
Οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών και έως 16 Ιανουαρίου δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ. 

Παρόλα αυτά τις τελευταίες ώρες υπάρχει το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να έχει δεύτερες σκέψεις και να μην επιβάλει το πρόστιμο από τις 17 Ιανουαρίου, όταν και λήγει η περίοδος χάριτος.

Όπως αναφέρεται μέχρι στιγμής από τους περίπου 550.000 μη εμβολιασμένους πολίτες της συγκεκριμένης κατηγορίας έχουν κάνει το εμβόλιο οι 200.000, με τον αριθμό να μην αυξάνεται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται οι πολίτες αυτοί από τις 17 του μηνός θα συνεχίσουν να στερούνται των προνομίων, αλλά δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το μηνιαίο πρόστιμο. Αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει με αυτό το μέτρο τότε οι ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, και έχουν κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση, θεωρούνται πλέον μη εμβολιασμένοι.

Προς το παρόν το συγκεκριμένο σενάριο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την κυβέρνηση, η οποία εμμένει στην απόφαση της για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, παρόλα αυτά δεν έχει διαψευσθεί. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top