0
Τρέχουμε με ιλλιγγιώδη πλέον ταχύτητα για την επίσπευση των διαπραγματεύσεων για την αγορά επιπλέον Έξι καινούργιων γαλλικών αεροσκαφών Rafale F3R, αφού είναι πλέον κοινή η αίσθηση ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει τα «ρέστα του» στην Α.Μεσόγειο, με κινήσεις που θα αφορούν πιθανόν γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ, νοτίως της Κρήτης όπως τονίζουν πολλές πηγές.      

“Μετά την ανακοίνωση για τις φρεγάτες και τα Rafale, αρχίζει η κυρίως διαπραγμάτευση ώστε να οδηγηθούμε σύντομα στην υπογραφή των συμβάσεων αγοράς, πιθανότατα μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή. Η αγορά κορβετών ως εναλλακτική λύση της αγοράς της τέταρτης φρεγάτας θα μας απασχολήσει στο μέλλον, αλλά όχι ακόμα”, δήλωσε καθόλου τυχαία, πρόσφατα ο Ν.Παναγιωτόπουλος.

Μιλάμε για την αγορά 6 επιπλέον γαλλικών μαχητικών Rafale F3R, μέσω συμφωνίας η οποία για ευνόητους λόγους προχωρά με απίστευτα ταχύς ρυθμούς, για να κλείσει πριν βγει η χρονιά.

Αξιωματικοί της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θεωρούν ότι η απόκτηση Έξι  επιπλέον αεροσκαφών Rafale είναι μονόδρομος, αφού ο νέος σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει τις μοίρες των γαλλικών αεροσκαφών που θα έχουν πολύ δουλειά από την στιγμή που θα γίνουν επιχειρησιακές.

Ο Ν.Παναγιωτόπουλος κτύπησε “καμπάνες” τόσο για την τρομερή πλέον οικονομική κρίση στην Τουρκία, όσο και για πιθανό  ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας την απόλυτη ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Οι ένοπλες δυνάμεις μας όμως, αυτήν περίοδο ευρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης και αφομοίωσης των νέων αποκτημάτων, και για αυτές αποτελεί ένα δύσκολο και πολύ κρίσιμο στάδιο.
Πιθανόν η Τουρκία να επιχειρήσει κάτι προκλητικά σημαντικό κατά της Ελλάδος, αυτήν την περίοδο, ειδικά για αυτόν τον λόγο.

Ο Ερντογάν βάφτισε ολόκληρη την Μεσόγειο σε «Γαλάζια Θάλασσα»

Νέο όνομα στη Μεσόγειο έδωσε ο Ερντογάν, προαναγγέλλοντας ότι το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από τη Νότια Κορέα θα καταπλεύσει μετά τον Εύξεινο Πόντο στην “Γαλάζια Θάλασσα’, προεξοφλώντας κάτι που δεν του ανήκει σε καμία περίπτωση.

Οι Τούρκοι έχουν “βαφτίσει” εδώ και καιρό το Αιγαίο σε  «Θάλασσα των Νήσων», και τώρα κάνουν το ίδιο για την Μεσόγειο, την οποία ονομάζουν σε «Γαλάζια Θάλασσα», σύμφωνα με δήλωση του Ερντογάν στο κανάλι TRT.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο 4ο γεωτρύπανο που πρόκειται να αποκτήσει η Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα πλοία είναι πολύ σημαντικά και δίνουν αυτοπεποίθηση στον Εύξεινο Πόντο και την «Γαλάζια Θάλασσα».

Πολλοί αναρωτιούνται γενικά στην χώρα μας, γιατί ασχολούμαστε εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, και των διάφορων αξιωματούχων και ειδικών της Τουρκίας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, πέρα των εσωτερικών προβλημάτων μας, και της πανδημίας, ότι η Τουρκία λόγω πολλών παραγόντων, ετοιμάζεται για “επέκταση” κατά του ελληνισμού ( Ελλάδα-Κύπρο), και αυτό το διαπιστώνουμε κάθε μέρα από την αισχρή τουρκική Μαύρη προπαγάνδα που μας "κτυπά" καθημερινά με στόχο το ηθικό των Ελλήνων .

Τα εσωτερικά μας προβλήματα και η πανδημία, κάποια στιγμή θα παρέλθουν, η οποιαδήποτε απώλεια όμως, εθνικού εδάφους ή θάλασσας,  θα συνοδεύει τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας για τα επόμενα 70 χρόνια, για αυτό οφείλουμε να είμαστε αποφασισμένοι ως έθνος να κάνουμε τα πάντα για να φύγουν οι Νεο-Οθωμανοί με την “ουρά στα σκέλια”, όπως έγινε και το ένδοξο 1912-13.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top