0
Τα νέα μεγάλα οδικά έργα μπαίνουν σταδιακά σε τροχιά υλοποίησης, μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών από το κυβερνητικό επιτελείο. 

Με βάση τον σχεδιασμό, μεταξύ άλλων, στο Λεκανοπέδιο θα κατασκευαστεί η μεγαλύτερη αστική σήραγγα που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Όπως αποκαλύψαμε και σε προηγούμενο άρθρο του carandmotor.gr, η Ελλάδα μπαίνει σε έναν καινούργιο αναπτυξιακό κύκλο με τα νέα δημόσια έργα και αναπτυξιακές υποδομές που θα δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι μπαίνουν σε πρώτο πλάνο και αλλάζουν τον οδικό χάρτη της Ελλάδας (δείτε εδώ αναλυτικά ποια είναι τα μεγαλύτερα έργα που θα γίνουν).

Μεταξύ αυτών κυρίαρχο ρόλο θα έχουν και οι νέοι δρόμοι που θα γίνουν στην Αττική, με απώτερο στόχο την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος δικτύου που ήδη παρουσιάζει σημάδια κορεσμού, που αγγίζει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό και την Αττική Οδό. Έτσι, από τις αρχές της επόμενης χρονιάς δρομολογούνται όλες οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, με τις οποίες θα αλλάξει ριζικά το υπάρχον σκηνικό.


Η πρώτη από όλες αφορά τη σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό στο ύψος της Λυκόβρυσης. Με βάση τον σχεδιασμό, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας της μεγαλύτερης αστικής σήραγγας που φτιάχτηκε ποτέ, με μήκος 2,1 χιλιομέτρων (το συνολικό μήκος του τμήματος θα ανέρχεται στα 3,8 χιλιόμετρα). Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό στα 370 εκατομμύρια ευρώ που θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 30.000 αυτοκίνητα και θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση του μποτιλιαρίσματος που παρατηρείται καθημερινά στον κόμβο της Μεταμόρφωσης τις ώρες αιχμής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια υπερσύγχρονη σήραγγα με βάση τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα

Για το Λεκανοπέδιο της Αττικής τα οδικά έργα δεν σταματούν εδώ. Μια ακόμη κίνηση «ματ» θα αποτελέσει η υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που θα επιτρέψει να γίνει η Βουλιαγμένης δρόμος ελευθέρας ροής. Σε πρακτικό επίπεδο, μια νέα σήραγγα θα ενώνει τη Λεωφόρο Κατεχάκη και τον Καρέα με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης σε ελάχιστα λεπτά. Τέλος, να σημειώσουμε πως σε βάθος χρόνου, στο πλάνο της τροποποίησης του νότιου τομέα, με αφορμή και την επένδυση στο Πάρκο του Ελληνικού, προβλέπεται και η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top