0
Η κυβέρνηση αναζητά κοινό βηματισμό με την Ευρώπη ενώ η πανδημία καλπάζει σε όλο τον πλανήτη.

Πλέον η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει τεθεί στο τραπέζι, με την πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ανοίγει το θέμα πριν από δύο μέρες. Το ζήτημα μάλιστα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου.

Οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι πυρετώδεις, ώστε η Ευρώπη να καταλήξει σε μια κοινή στρατηγική, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης μεταξύ των κρατών.

Η ελληνική κυβέρνηση από την άλλη, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για «λεπτή ισορροπία» και εκτίμησε ότι η «επέκταση του μέτρου για τους άνω των 60 ετών είναι αρκετή να προστατεύσει όσους κινδυνεύουν».

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και κυρίως από το πώς θα διαμορφωθούν οι σκληροί δείκτες, δηλαδή οι θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Η πρώτη, η οποία είναι και η επικρατέστερη, είναι να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με κόσμο. Η δεύτερη είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους είναι από 50 ετών και πάνω.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top