0

Με το 4ο κύμα να σαρώνει την Ελλάδα και τα lockdown να επιστρέφουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός εν όψει των Χριστουγέννων, όπου είθισται ο κόσμος να βγαίνει έξω και να συνωστίζεται σε σπίτια και καταστήματα.

Ο κλοιός των περιοριστικών μέτρων φαίνεται πως έχει αρχίσει να σφίγγει για τους ανεμβολίαστους, στους οποίους υπενθυμίζεται πως από χθες, Δευτέρα (22/11), δεν επιτρέπεται η είσοδος στους κλειστούς χώρους της εστίασης, αλλά ούτε σε κέντρα διασκέδασης, σινεμά, θέατρα, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια, καθώς και στα γήπεδα, ακόμα και με επίδειξη αρνητικού τεστ.

Από την άλλη, μπορούν να μπαίνουν σε supermarkets και καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) χωρίς έλεγχο.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, το Μαξίμου φαίνεται πως έχει αποφασίσει να βάλει stop στην ελεύθερη πρόσβασή τους και σε όλα τα παραπάνω. Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν έτσι να μπαίνουν σε αυτά μόνο με αρνητικό rapid ή pcr τεστ.

Κάτι που σημαίνει ότι η ελεύθερη πρόσβασή τους περιορίζεται αποκλειστικά στα φαρμακεία, ενώ εξετάζεται αν το μέτρο εφαρμοστεί επίσης σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, για τα οποία δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση.

Όσον αφορά, δε, στο λιανεμπόριο, όσοι δεν έχουν τρυπηθεί θα έχουν δικαίωμα να ψωνίζουν μόνο με click away.

Παράλληλα, ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για υποχρεωτικότητα χρήσης διπλής μάσκας για όλους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2).

Τα μέτρα αναμένεται μάλιστα να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας και να τεθούν σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο (27/11), καθώς όλα μαρτυρούν πως οδεύουμε σε κοινωνία δύο ταχυτήτων, ενόψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται νέα έξαρση της πανδημίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top