0
Mε αυτό που γίνεται στους δρόμους της Αθήνας -και δη τις τελευταίες ημέρες- δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε σκεφτεί πόσο φανταστικά θα περνούσατε, αν μπορούσατε να πετάξετε;

Τα καλά νέα είναι ότι διάφορες εταιρίες (στην Ασία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη) δουλεύουν για να πραγματοποιήσουν τη σκέψη/ευχή μας. 

Τα κακά νέα είναι πως θα κοστίζουν περισσότερο από τα τελευταία μοντέλα της Ferrari. Δηλαδή, το ιπτάμενο αυτοκίνητο εκτιμάται ότι κάνει 686.455 δολάρια, τη στιγμή που το Ferrari SF90 Stradale του 2021 αξίζει 625.000 δολάρια.


Πέραν αυτού, η άδεια για πτήσεις θα στοιχίσει 37.000 δολάρια, η ασφάλεια 17.000 δολάρια, τα καύσιμα 800 δολάρια (στόχος είναι να γίνουν όλα ηλεκτρικά) και το πάρκινγκ -καθώς είναι σαφές πως δεν μπορείτε να το αφήνετε όπου θέλετε- κοντά στα 14.000 δολάρια.

Κανείς ωστόσο, δεν μπορεί να μας κλέψει το δικαίωμα στο όνειρο. Οπότε ας δούμε την τελευταία εξέλιξη που θέλει την κινεζική εταιρία ΗΤ Aero (συνεργάζεται με κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων) να εξασφάλισε από επενδυτές 500.000.000 δολάρια, ώστε να 'βγάλει' στην αγορά τα πρώτα της μοντέλα το 2024. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν σε έρευνα και ανάπτυξη που θα προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα μοντέλα στο δρόμο και στον αέρα.
 

Για την ιστορία, η σλοβακική Aeromobil έχει ενημερώσει πως κατόπιν δεκαετούς έρευνας και εξέλιξης των μηχανικών και των σχεδιαστών της (με τις εργατοώρες που περιλαμβάνουν και τα τεστ που έχουν γίνει, να ξεπερνούν τις 350.000) θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το δικό της ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2023. Όπως αναφέρει η εταιρία, το αυτοκίνητο θα μπορεί να γίνει αεροσκάφος σε διάστημα μικρότερο των τριών λεπτών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top