0
Μία απίστευτη απάντηση έδωσε το ΥΠΕΘΑ σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη, με θέμα «Ανάγκη κάλυψης του κενού που αφήνει αποστολή των κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT στη Σ. Αραβία».

Ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, αιτιολογεί την αποστολή αυτή, λέγοντας πως «η απουσία της συστοιχίας καλύπτεται από τη διάταξη και τη σχεδίαση του ΕΣΑ/Μ (Ενοποιημένο Σύστημα Αεράμυνας)», δηλαδή εν ολίγοις η συστοιχία μας περίσσευε!

Δηλαδή ήταν περιττή, δε χρειάζονταν η παρουσία της στο ελληνικό οπλοστάσιο.

Να μην σχολιάσουμε και τα περί έλευσης των Rafale που θα συνδράμουν «στην αμυντική θωράκιση της χώρας», καθώς κατά πρώτον η ένταξή τους θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και κατά δεύτερον δεν έχουν καμία σχέση με την αντιαεροπορική «ομπρέλα» της χώρας.

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Ανάγκη κάλυψης του κενού που αφήνει αποστολή των κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT στη Σ. Αραβία», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς τα διατιθέμενα μέσα και οι δυνάμεις Αεράμυνας της χώρας δρουν ως ένα ενιαίο σύνολο διαμορφώνοντας το «Ενοποιημένο Σύστημα Αεράμυνας (ΕΣΑ/Μ)».

Η προσωρινή απουσία του οπλικού συστήματος PATRIOT, καλύπτεται από τη διάταξη και σχεδίαση του ΕΣΑ/Μ και δεν δημιουργεί επιχειρησιακό κενό στην Αεράμυνα της Χώρας.

Επιπρόσθετα, η επικείμενη ένταξη των υπερσύγχρονων αεροσκαφών RAFALE στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας ενισχύει στο μέγιστο την αμυντική θωράκιση της Χώρας»

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκρότηση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και η διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT, για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας της Σαουδικής Αραβίας, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας IAMB (Integrated Air and Missile Defence Concept).

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top