0
Στις 14 Οκτωβρίου υπογράφεται η νέα ελληνοαμερικάνικη αμυντική συμφωνία (MDCA) και μόλις αυτή ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει άμεσα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η αποβίβαση του μεγαλύτερου αριθμού ελικοπτέρων (επιθετικών και μη) μαχητικών και βομβαρδιστικών αεροσκαφών, αρμάτων μάχης και πυροβόλων που έχει συμβεί ποτέ σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη η αποβίβαση θα ολοκληρωθεί σε λίγες εβδομάδες και όλα αυτά τα όπλα θα περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στα Βαλκάνια για ασκήσεις των Αμερικανών αλλά και του ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρει η στήλη του Βήματος, οι Αμερικάνοι θέλουν με αυτόν τον τρόπο να «κλειδώσουν» τα Βαλκάνια και να ελέγξουν τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ονόμασε χαρακτηριστικά την Αλεξανδρούπολη ως «μία νέα Σούδα» στο βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας, με έξοδο προς το Αιγαίο.

Με τη σειρά του ο Τζέφρι Πάιατ, Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, ανακοίνωσε ότι: «Θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη το Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Βλέπετε ότι κινούμαστε όλο και πιο δυνατά».

Οι κινήσεις αυτές των Αμερικάνων και η αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα αναμένεται να ταράξει τα νερά στο ανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στο μέτωπο με την Τουρκία όσο και σε αυτό με τη Ρωσία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top