0
Σε αλλαγή των συσχετισμών των σχέσεων μεταξύ των αρχηγών της «νύχτας» φαίνεται πως έφερε η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ύστερα από ένα ντόμινο εξελίξεων που προκάλεσε η εκτέλεσή του έξω από το σπίτι του από δύο δολοφόνους οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή και επέλεξαν το μεσημέρι της επιστροφής του από τη δουλειά του για να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία πιστεύει ότι ο τρόπος που επιλέχτηκε να γίνει η εκτέλεση αλλά και η ιδιότητα του προσώπου του εκτελεσθέντα οδήγησε σε έρευνες με ξεχωριστές πιέσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των «κεφαλιών» της νύχτας.

Έρευνες που σχετίζονταν και με την οικονομική δραστηριότητα των ανθρώπων της νύχτας στις επιχειρήσεις που διατηρούν με δεκάδες ελέγχους σε νυχτερινά μαγαζιά που είχαν σκοπό να κοπεί έτσι το μαύρο μεροκάματο.

Η παραπάνω πίεση είχε ως αποτέλεσμα τα μεγάλα κεφάλια της νύχτας να αποφασίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας της αστυνομίας, να συναντηθούν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για το ενδεχόμενο μίας ανακωχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων της ΕΛΑΣ που επικαλούνται έμπιστες πηγές, η συνάντηση αυτή έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου σε παραθαλάσσια βίλα και συμμετείχαν οι αρχηγοί της ελληνικής μαφίας. Η συνάντηση που είχε σκοπό να σταματήσει, έστω και προσωρινά, ο αιματηρός πόλεμος ανάμεσα στα μέλη της μαφίας, είχε τελικά αίσιο τέλος, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες της αστυνομίας, και επήλθε η ανακωχή της οποία όλοι επιθυμούσαν.

Στη συνάντηση αυτή στην παραθαλάσσια βίλα όλοι υποπτεύονταν ότι ανάμεσά τους βρισκόταν ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή αλλά κανένας δεν ήταν σίγουρος ποιος είναι. Ο τελικός στόχος να σταματήσουν οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της νύχτας επετεύχθη και από τότε υπάρχει παύση στον πόλεμο.

Ως πότε θα βρίσκεται εν ενεργεία αυτή η ανακωχή είναι ακόμα άγνωστο, καθώς νέα «κεφάλια» μπαίνουν διαρκώς στη νύχτα αλλάζοντας τους συσχετισμούς δυνάμεων και χρήματος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top