0
Άνω – κάτω έγιναν την περασμένη Δευτέρα (18-10-2021) οι επιβάτες λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο από Βόλο προς Αθήνα, όταν κατά τη διάρκεια της επιβίβασης αλλοδαποί που ήθελαν να ταξιδέψουν παρέκαμψαν τον έλεγχο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν ΑΜΚΑ για να εμβολιαστούν.

Επιβάτες που είχαν ήδη επιβιβαστεί στο λεωφορείο άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα, ενώ το όχημα ξεκίνησε κανονικά το δρομολόγιο. Στο ύψος του Αλμυρού αστυνομικοί σταμάτησαν το λεωφορείο, επιβιβάστηκαν και προχώρησαν σε έλεγχο των αλλοδαπών. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική καταγγελία από επιβάτες που διαμαρτύρονταν.

Όπως αποδείχτηκε οι ελεγχόμενοι δεν είχαν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, ούτε πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει ότι έχουν κάνει rapid test για να μπορούν να ταξιδέψουν. Οι αστυνομικοί επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο σε πέντε άτομα, ύψους 300 ευρώ στον καθένα. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι ελεγχόμενοι συνέχισαν ωστόσο το ταξίδι τους κανονικά με προορισμό την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που είναι σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου οι ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς με αεροπλάνο, πλοίο, σιδηρόδρομο, ΚΤΕΛ που εκτελούν υπεραστικά δρομολόγια έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις για να μπορούν να ταξιδέψουν.

Ειδικότερα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Οι ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, ασχέτως προορισμού με αεροπλάνο, πλοίο, σιδηρόδρομο, ΚΤΕΛ που εκτελούν υπεραστικά δρομολόγια, πρέπει να υποβάλλονται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι τους σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top