0
Στο κυνήγι των ανεμβολίαστων μπαίνει από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. που αντί να κυνηγάει το έγκλημα θα αναζητεί τους «εσωτερικούς τρομοκράτες» τους ανεμβολίαστους.

Έτσι στα πλαίσια της τήρησης των νέων μέτρων διαχωρισμού (απαρτχάιντ) που ανακοίνωσε η κυβέρνηση βαφτίζοντας τα ως «πρόσθετες ελευθερίες στους εμβολιασμένους» εμπλέκονται η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, η Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και οι Δημοτικές Αστυνομίες.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από αύριο θα διατίθενται συνολικά και καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε τομέα της επικράτειας, προκειμένου, μαζί με τους υπαλλήλους των συναρμόδιων υπηρεσιών, να πραγματοποιούν με αυστηρότητα και χωρίς εξαιρέσεις τους ελέγχους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Για τον σκοπό αυτό θα συγκροτηθούν μεικτά κλιμάκια, από τις παραπάνω υπηρεσίες και φορείς, τα οποία και θα περιπολούν σε όλες τις περιοχές τις χώρας.

Το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης. Στόχος να εντοπιστούν τυχόν ανεμβολίαστοι, παρά το γεγονός πως και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν τον κορωνοϊό.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα και  θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας και «θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στον πληθυσμό, ότι οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μπαίνουν πλέον σε μια κανονικότητα, αντίθετα από τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς, 

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΑΔ ανακοινώθηκαν εκ νέου όλες οι αλλαγές:

Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές και συγκεκριμένα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Πλήρης ελευθερία θα υπάρχει για τους θαμώνες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Στην εστίαση και σε καταστήματα διασκέδασης σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους που είναι αμιγείς για εμβολιασμένους, δεν θα υφίσταται κανένας περιορισμός.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται να είναι όρθιοι οι πελάτες, απαιτούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και η μέγιστη πληρότητα είναι 85%.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό των καταστημάτων θα φοράει μάσκα και θα τηρεί τα μέτρα προστασίας. Αντίθετα, για τους μεικτούς χώρους εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως και σήμερα.

Πραγματικά είμαστε περίεργοι να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν στη συνέχεια....

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top