0

Σε κυριολεκτικό «σφράγισμα» εξελίσσεται το περίφημο «πράσινο πάσο» (έμπνευσης του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη), για να αποδεικνύουν οι εμβολιασμένοι ότι έχουν κάνει το εμβόλιο και για να αποκλείονται οι απόβλητοι πλέον ανεμβολίαστοι, από διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες.

Μπορεί η παρακάτω είδηση να αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία ενός ατόμου, στην πραγματικότητα η προβολή τέτοιων ειδήσεων  έχει ως στόχο την προετοιμασία της κοινής γνώμης για αυτά που πιθανώς έρχονται.

Ένας 22χρονος Ιταλός φοιτητής αποφάσισε να κάνει το διαβόητο QR code τατουάζ στο χέρι του έτσι ώστε να μην έχει ανάγκη να κουβαλά κάποιο αποδεικτικό μαζί του ή τηλέφωνο.

Όπως αναφέρει το newsweek,

από τι 6 Αυγούστου στην Ιταλία είναι υποχρεωτικό για κάποιον που θέλει να κινηθεί σε κλειστούς χώρους να φέρει μαζί του και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αλλιώς «πράσινο πάσο». Αυτά μπορούν να επιδειχθούν ή σε ένα έγγραφο ή σε ψηφιακή μορφή μέσω του κώδικα QR.

Παρ΄όλα αυτά και σύμφωνα με την Corriere della Calabria, το δημοσίευμα της οποίας επικαλείται το newsweek για ένα 22χρονο φοιτητή τον Andrea Colonnetta, αυτό δεν ήταν αρκετό.

Έτσι αποφάσισε να περάσει τον κώδικα που αποδεικνύει τον εμβολιασμό του σε ένα υποδόριο τατουάζ στο χέρι του.

Οι άμεσα ανταποκρινόμενοι κωδικοί QR (Quick Response) σε μια κάπως πιο ελεύθερη μετάφραση, λειτουργούν όπως και τα  bar codes μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες πληροφοριών.

Οι κωδικοί QR έχουν γνωρίσει μεγάλη «άνθηση», λόγω κορωνοϊού καθώς χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των ατόμων σε κάποια εκδήλωση ή σε επιχειρήσεις σε κάποια έξαρση της "πανδημίας" όπως σημειώνεται.

O Colonnetta έδειξε μάλιστα και στους φίλους του στο TikTok ότι το τατουάζ που έκανε λειτουργεί άψογα ως QR καθώς το κινητό του τον αναγνώρισε αμέσως.


Το ίδιο έγινε και σε κάποιο  άλλο βίντεο όπου ο ίδιος και κάποιοι φίλοι επισκέφθηκαν ένα κατάστημα γρήγορου φαγητού. Ο φρουρός ασφαλείας σκάναρε το τατουάζ και ο Ιταλός φοιτητής πέρασε χωρίς πρόβλημα μέσα.Αναμενόμενο η πρωτοβουλία του 22χρονου ότι θα βρει και άλλους μιμητές μέχρι που να γίνει και αυτό υποχρεωτικό.

Έτσι μάλλον ο φοιτητής δείχνει το δρόμο για τη μορφή των πραγμάτων που θα έρθουν.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top