0
Ένα μέρος των ανανεωμένων δυνατοτήτων της, καθώς και μια προεπισκόπηση της νέας εποχής που διαμορφώνεται για τη διεθνή βιομηχανία ειδικού τύπου οχημάτων φιλοδοξεί να αναδείξει η ΕΛΒΟ με την παρουσία της στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, το περίπτερό της στην Έκθεση περιλαμβάνει μία πρόταση που συνδυάζει τον υπάρχοντα εξοπλισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις υψηλής τεχνολογίας υβριδικές δυνατότητες του μέλλοντος. Συγκεκριμένα παρουσιάζει το ATeMM (All Terrain electric Mission Module), ένα αυτόνομο υβριδικό σύστημα πολλαπλών αποστολών και πεδίων επιχειρήσεων που μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε υφιστάμενο όχημα και να το μετατρέψει σε 6×6 ή 8×8 πλατφόρμα με πλήρη αυτάρκεια σε θέματα ενέργειας κατά την επιχειρησιακή δράση.

Το ηλεκτρικό τρέιλερ φόρτου μάχης,  ATeMM (All-Terrain electric Mission Module) 200 ΗΡ, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ενέργειας σε συνθήκες δράσης, όντας αυτοφορτιζόμενο εν κινήσει.

«Η παρουσία της νέας ΕΛΒΟ στο σημαντικότερο επιχειρηματικό γεγονός της χώρας αναδεικνύει τη δέσμευση μας για τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα πρωταγωνιστεί στα θέματα του κλάδου, αξιοποιώντας τις ικανότητες της εγχώριας παραγωγής, διευρύνοντας τα όρια της Ελληνικής εξωστρέφειας και εξαγωγών. Η Θεσσαλονίκη και η περιοχή της Βορείου Ελλάδος είναι, άλλωστε, η βάση και το εφαλτήριο της μακροχρόνιας στρατηγικής ανάπτυξης που έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΒΟ, κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος.


Να υπενθυμίσουμε πως η ΕΛΒΟ είχε παρουσιάσει πρόσφατα τα Storm Rider και Hyrax, θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού παραγωγής Plasan, τα οποία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να γνωρίσουν τις δυνατότητές τους, οι συμμετέχοντες την διεθνή έκθεση DEFEA.

Το ελαφρά θωρακισμένο, ευκίνητο, 4X4, Hyrax, βάρους 4,8 τόνων, εγκαινιάζει μια νέα αντίληψη για τα μικρά οχήματα μεταφοράς. Μεταφέρει μέχρι και 8 άτομα, ενώ ανταποκρίνεται σε επιφάνειες με κλίση έως και 80% και πλευρική κλίση έως 54%. Η στρατιωτική του έκδοση επιδέχεται ηλεκτρονικό, μέσα από την καμπίνα, χειρισμό των όπλων του, είτε πρόκειται για το Mini Samson ή Light RCWSEB5. To Ηyrax βασίζεται στο γνωστό σασί της Mercedes G -Wagon.

Το νέο Storm Rider με συμπαγή θωρακισμένη άτρακτο, έρχεται να πλαισιώσει και εξελίξει την οικογένεια των Sand Cat FoV (familyofvehicles) οχημάτων της Plasan, παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία από νάρκες, ενώ η θωράκιση του προβλέπει 6 θυρίδες χρήσης όπλων (firingports), προκειμένου το πλήρωμα να παραμένει αξιόμαχο όντας προστατευμένο και εν κινήσει. Η διαμόρφωσή της καμπίνας είναι τέτοια ώστε με άνεση να μπορούν να μεταφερθούν τουλάχιστον 10 άτομα επιπλέον του οδηγού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top