0
Σημαδιακός μήνας αποδείχθηκε ο Αύγουστος για την κυβέρνηση καθώς η κρίση που προκλήθηκε από τις πολυήμερες καταστροφικές πυρκαγιές σε συνδυασμό με το «εκρηκτικό» επιδημικό μείγμα που οδήγησε στη λήψη νέων μέτρων με επίκεντρο τους ανεμβολίαστους άλλαξε την ατζέντα, απαιτώντας άμεσα αντανακλαστικά και τη μέγιστη διαχειριστική ικανότητα.

Ο ανασχηματισμός που έρχεται θα είναι ριζικός. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σύμφωνα με πληροφορίες θα μείνει εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δώσει με τον ανασχηματισμό ένα στίγμα αλλαγής και να «χτυπήσει» το Κίνημα Αλλαγής. Ιδανική περίπτωση για να «χτυπήσει» το ΚΙΝΑΛ είναι με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η προσπάθεια από πλευράς του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει, με τον πρώην υπουργό δύσκολα να λέει το «ναι».

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται και σε επίπεδο υφυπουργών, ενώ γενικοί γραμματείς που ήταν αποτελεσματικοί στο έργο τους αναμένεται να αναβαθμιστούν. Επίσης, βουλευτές από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες αναμένεται να αναλάβουν θέσεις στο νέο υπουργό σχήμα για να καμφθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις για την επιλογή των τεχνοκρατών αλλά και των εξωκομματικών στελεχών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top