0
Νέα σχέδια απεργάζονται οι  «ειδικοί» της επιτροπής εμβολιασμών για την  επέκταση του εξαναγκαστικού εμβολιασμού (που δεν επιτρέπει κατά τα άλλα το Σύνταγμα, όπως λένε οι ίδιοι οι κυβερνώντες)  σε άλλους κλάδους του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα!

Η κυβέρνηση συζητά ανοικτά πλέον, (το γεγονός της αντισυνταγματικότητας λίγο έως ελάχιστα την απασχολεί)  την επέκταση του αναγκαστικού εμβολιασμού καθώς η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα αν και βελτιώθηκε την τελευταία εβδομάδα δεν την ικανοποιεί!


Θέλει να τους εμβολιάσει όλους, με έμφαση στο όλους.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 30.771 εμβολιασμοί και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Εθνικής Εκστρατείας»?(;) έχουν πραγματοποιηθεί 6.009.602 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση ενώ έχουν ολοκληρωθεί με τις δύο δόσεις 5.712.066 εμβολιασμοί.

Τα νούμερα όμως αυτά δεν ικανοποιούν τους κυβερνώντες! Θέλουν ακόμη περισσότερους, αν είναι δυνατόν όλους.

Tο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου είχε παρατηρηθεί μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών, που περιορίστηκαν στις 20-25 χιλιάδες εβδομαδιαίως. Την πρώτη εβδομάδα μετά τις 15 Αυγούστου οι εμβολιασμοί έφτασαν τις 80.000, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα, έχουν γίνει περισσότεροι από 100.000.

Ωστόσο τα νούμερα αυτά δεν φαίνονται ικανά να ικανοποιούσουν την «δίψα» ειδικών και κυβέρνησης για ακόμη περισσότερα εμβόλια.

Από μεθαύριο έως και τις 6 Σεπτεμβρίου, θα διατίθενται δωρεάν δύο self tests από τα φαρμακεία σε μη εμβολιασμένους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της επιστροφής των τελευταίων αδειούχων και της ισχυρής σύστασης για διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Kινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς και σε πλατείες.

Για τη δική σας ασφάλεια

Ο  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι οι αναγκαστικοί (σ.σ. και αντισυνταγματικοί εμβολιασμοί) γίνονται με γνώμονα την «ασφαλεία» του κοινού και τίποτα άλλο:

«Η πανδημία θα μας δώσει μεγαλύτερους αριθμούς και νοσηλευομένων και διασωληνωμένων και απωλειών και κρουσμάτων. Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες είναι για να προστατευτούν και να μπορούν να εκτελέσουν την αποστολή τους», τόνισε.

Η κυβέρνηση συζητά ανοικτά πλέον την επέκταση του αναγκαστικού εμβολιασμού  και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πέραν αυτών της υγείας και πρόνοιας

«Στο επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι 1ης γραμμής αυτοί που εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών. Μιλάμε για την εφορία, τα ΚΕΠ, τον ΕΦΚΑ, το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και τις Ένοπλες δυνάμεις, αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο», (σ.σ. ουσιαστικά λέει ότι θα φτάσουμε) ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά εμβολιασμών στα Σώματα Ασφαλείας αυξάνονται τα τελευταία 24ωρα αλλά παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. 

«θα σας έλεγα ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας παντού και η προτεραιοποίηση θα είναι ανάλογα με την ανάγκη που θα επισημανθεί ότι είναι πιο έντονη», τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top