0
Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2021 συμπληρώνονται 19 χρόνια από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να παραδοθεί στις αρχές το 2002 φτάνοντας με ταξί έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ.

Δεκαεννιά χρόνια μετά με βάση το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος, του δίνεται η δυνατότητα να υποβάλει αίτηση για την αποφυλάκισή του με όρους.

Το ίδιο δικαίωμα για αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους έχουν ο καταδικασμένος ως αρχηγό της οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή 17 φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε εγκληματικές ενέργειες της 17Ν, ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος εκτίει ποινή 5 φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη και ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος εκτίει ποινή 4 φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έχοντας και άλλες ποινικές εκκρεμότητες λόγω της αξιόποινης δράσης του κατά τη διάρκεια μιας εκ των αδειών που ελάμβανε έχει απολέσει το δικαίωμα της αποφυλάκισης που του δίνει ο νόμος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της εποχής της καταδίκης των μελών της 17, ένας κρατούμενος έχει το δικαίωμα εφόσον έχει συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή να ζητήσει να αφεθεί υπό όρους ελεύθερος. Ο νέος Ποινικός Κώδικας, έχει αυξήσει το όριο παραμονής στους πολυϊσοβίτεςστα 25 χρόνια κράτησης, μετά το πέρας των οποίων μπορούν να ζητήσουν αποφυλάκιση υπό όρους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top