0
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις εντός Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση των πρωτοκόλλων με τα Σκόπια, καθώς μετά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς (Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς) και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζηταεί να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη συμφωνία. 

Η κυβέρνηση μπορεί να αισθάνεται σίγουρη ότι θα ψηφιστούν τα πρωτόκολλα, τα οποία θα έρθουν προς ψήφιση (εκτός απροόπτου) μέσα στον Ιούλιο, καθώς υπάρχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς θα τα ψηφίσει, παρόλα αυτά δεν είναι διόλου απίθανο να υπάρξει θέμα δεδηλωμένης, καθώς ολοένα και περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές αντιδρούν. 

Τα Σκόπια προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε μία σωρεία προκλήσεων, καθώς εμφάνισαν την ποδοσφαιρική τους ομάδα ως «Μακεδονία», κάτι που έκανε μέχρι και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ. Παρόλα αυτά σοβαρή αντίδραση από την Ελλάδα δεν έχει υπάρξει. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βουλευτές της ΝΔ, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα, ψηφίστηκαν εξαιτίας της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την -τότε- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα είναι λογικό να περιμένουν περισσότερα. 

Και αν η αντίδραση τόσο του Κώστα Καραμανλή, όσο και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των βουλευτών που ανήκουν στο «μπλοκ» τους ήταν γνωστή, η αντίδραση του Κωνσταντίου Μπογδάνου δεν ήταν αναμενόμενη, καθώς είναι ένας από τους βουλευτές που ανήκουν στο «μπλοκ» του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρόλο που έχει πιο δεξιές απόψεις από τον πρωθυπουργό. 

Ο βουλευτής Α' Αθηνών μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για το αν θα ψηφίσει η κυβέρνηση τα πρωτόκολλα με τα Σκόπια τονίζοντας πως: 

«Αν οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία, ακόμα και βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε προς κύρωση τα συγκεκριμένα μνημόνια στην Βουλή.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως τα μνημόνια δεν πρέπει να έρθουν καθόλου προς κύρωση σε αυτή την κοινοβουλευτική θητεία, δηλαδή να παραμείνουν μία εκκρεμής πίεση απέναντι στα Σκόπια που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία και δεν είναι συνεπείς προς τις δικές τους υποχρεώσεις».

Να σημειώσουμε ότι οι τρεις διακρατικές συμφωνίες αφορούν το θέμα της φύλαξης του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το σύμφωνο για την επίσπευση της ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Δείτε όσα είπε:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top