0
«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού εμφανίζεται να λέει η επιτροπή Βιοηθικής στο πόρισμά της που θα παραδοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεμένοι χειροπόδαρα με Νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ΟΛΩΝ μετά το... τέλος του κορονοϊού!!! (photos)


Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής τα μέλη της επιτροπής θέτουν, όμως, τρεις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών:
  • Να υπάρξουν πολλές γραμμές εμβολιασμού για τη δυνατότητα να κλείσει κάποιος το εμβόλιο και να υπάρχει η δυνατότητα να κάνει οποιοσδήποτε όποιο εμβόλιο επιθυμεί
  • Να υπάρξουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα ώστε όλοι να μη χρειάζεται να απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι τους για να κάνουν το εμβόλιο
  • Να υπάρξει το επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση πριν την ενεργοποίηση της υποχρεωτικότητας ενημερωτική καμπάνια προς όλους αλλά και προς ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι νέοι ή οι υπερήλικες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.
Κατά πληροφορίες η τελευταία προϋπόθεση έχει ήδη συζητηθεί και θα περιλαμβάνει και στατιστικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν το όφελος του εμβολιασμού.

Το σχέδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προβλέπει έναρξη της καμπάνιας μέσα στον Ιούλιο προκειμένου να μεσολαβήσει ένα «γεμάτο» δίμηνο-τρίμηνο μέχρι την έναρξη της υποχρεωτικότητας καθώς ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί σε αλλαγές που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο.

Ήδη, πάντως, από τις ανακοινώσεις που έκανε την Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς δόθηκε μια «πρώτη γεύση» για τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως και διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν από το Σάββατο να μπαίνουν στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα ενώ από τον Ιούλιο θα μπαίνουν χωρίς υποχρέωση self test στους κλειστούς κινηματογράφους που θα ανοίξουν με πληρότητα 50%.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι από την 1η Ιουλίου οι εμβολιασμένοι δεν θα υποχρεώνονται σε διεξαγωγή self test για την προσέλευση στην εργασία τους όπως θα εξακολουθήσει να ισχύει για άλλες κατηγορίες πολιτών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top