0
Ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο φαίνεται στον ορίζοντα, μετά την αποκάλυψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Εκεί λοιπόν η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα αποκάλυψε οτι υπάρχει πρόβλεψη για καταβολή μειωμένης της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης εργαζομένου.

Όπως ανέφερε λοιπόν η κ. Νούκα, στο άρθρο 65 παράγραφο 5 του εργασιακού νομοσχεδίου, προβλέπεται ότι ο εργοδότης μπορεί να δώσει 10% λιγότερη αποζημίωση απόλυσης.

Για να μπορέσει ο εργαζόμενος να διεκδικήσει το 100% του ποσού θα πρέπει να κάνει αγωγή, ωστόσο κάτι τέτοιο όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς είναι χρονοβόρο.

Μάλιστα, η εκτίμηση που έκανε η δικηγόρος είναι πως αυτή η κατάσταση θα γίνει κανόνας, καθώς όλοι οι εργοδότες θα προσπαθήσουν να γλιτώσουν αυτό το 10%. Κάτι που είναι πολύ αρνητικό, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς.

«Μπορεί ο εργοδότης να δώσει κατά 10% λιγότερη αποζημίωση απόλυσης. Αυτό να μην θεωρείται οτι είναι άκυρη η καταγγελία. Με το προηγούμενο καθεστώς αν δεν έπαιρνες μέχρι το τελευταίο ευρώ, η απόλυση ήταν άκυρη. Ο εργαζόμενος θα πρέπει να κάνει αγωγή για να πάρει το 10%. Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε... Η αποζημίωση είναι 5.000 και ο εργαζόμενος κάνει αγωγή για να πάρει το 10%, δηλαδή τα 500 ευρώ. Πως ο εργαζόμενος θα πάει στα δικαστήρια αφού τα χρήματα που θα χρειαστεί θα είναι παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε οτι για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις σχετικά με την διευθέτηση του ωραρίου μεταξύ των δύο πλευρών, με το σύνολο της αντιπολίτευσης να μιλά για κατάργηση του 8ωρου.


 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top