0
Η προμήθεια των Rafale έγινε χωρίς να υπάρξει καν προσπάθεια  από την ελληνική κυβέρνηση για να επωφεληθεί η αμυντική βιομηχανία και ειδικότερα η ΕΑΒ. 

Υπάρχει ακόμη ευκαιρία και από τις κινήσεις που θα γίνουν ή δεν θα γίνουν θα κριθεί και η ειλικρίνεια της κυβέρνησης για όσα λέει σχετικά με την ΕΑΒ. Θέλει να τη σώσει ή να την ξεφορτωθεί;

Δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι  υφίσταται πιθανότητα πώλησης των ελληνικών Mirage 2000,στην Γαλλία.

Συγκεκριμένα  αναφέρει ότι  δημιουργείται μια ιδιωτική εταιρία που ονομάζεται ARES η οποία θα παρέχει υπηρεσίες aggressors δηλαδή απεικόνιση εχθρικών αεροσκαφών προκειμένου να εκπαιδεύονται οι Γαλλικές ένοπλες δυνάμεις και όχι μόνο. 

Ένα από τα μέλη της καινούργιας αυτής εταιρίας παρέχει ήδη τέτοιες υπηρεσίες με ιδιόκτητα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, ενώ ενδιαφέρον είναι ότι στα μέλη της προστίθενται οι κατασκευάστριες εταιρίες Dassault, Thales & Safran. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους με σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη συγκεκριμένα 18 Μ-2000. 

Το δημοσίευμα αναφέρει σαν πιθανή πηγή προμήθειας και τα Ελληνικά Μ-2000. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για την Ελληνική πλευρά, εφόσον έχει αποφασίσει να πουλήσει τα αεροσκάφη, με τον όρο η συντήρηση- αναβάθμιση να γίνει στην ΕΑΒ

Θα το απαιτήσουν;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top