0
Υφίσταται σχεδιασμός για την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις και οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές και οικονομικές συνθήκες.

Αυτό τόνισε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με θέμα «Προοπτική σχεδιασμού, είτε για κατασκευή, είτε για προμήθεια, μη επανδρωμένων πλωτών μέσων για το Πολεμικό Ναυτικό».

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας «παρακολουθεί και αξιολογεί την εξέλιξη αντίστοιχων πειραματικών τεχνολογιών που αφορούν στην ανάπτυξη αμυντικού υλικού, ώστε κατά τον σχεδιασμό των εξοπλιστικών απαιτήσεων – προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων να επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» επεσήμανε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Υπάρχουν», συμπλήρωσε ο ΥΕΘΑ, «εγκεκριμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις, σύμφωνα με τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση αντίστοιχων εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων, τα επιμέρους στοιχεία των οποίων εμπίπτουν στην κατηγορία του «Απορρήτου» και δε δύναται να κοινοποιηθούν μέσω της παρούσας διαδικασίας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top