0
Τη δική του οπτική γωνία για την κατάσταση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), Δημήτρης Παπακώστας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, λέγοντας ότι βρίσκεται σήμερα σε μία φάση παρακμής.

Ο Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει μια αναθέρμανση  εξοπλιστικών προγραμμάτων και γι’αυτόν τον λόγο θεωρούνται σημαντικές, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της ΕΑΒ, όπως η αναβάθμιση των F-16 στην έκδοση Viper.

«Οι αμυντικές βιομηχανίες δεν είναι μόνο οικονομικές οντότητες, είναι εθνικές οντότητες που εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε περίπτωση εξωτερικής απειλής».

Η κατάσταση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Μίλησε αναλυτικά για την ΕΑΒ και το πρόγραμμα προσλήψεων που έχει ξεκινήσει. «Μέχρι το τέλος του 2021 από 1.400 θα έχουμε 2.000 εργαζόμενους. Η ΕΑΒ βρέθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τον φόρτο εργασίας εμπρόθεσμα, χωρίς αρκετή ανθρωποδύναμη. Τώρα προσλαμβάνουμε κυρίως νέα παιδιά, με κατάρτιση, όρεξη και ενθουσιασμό και πιστεύω ότι θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις».

Όπως εξήγησε, η χώρα μας προχωρά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτι που μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συνεργασίες σε εκπαιδευτικά προγράμματα και με άλλες χώρες.

Τέλος είπε ότι η αναβάθμιση των F-16 σε Viper, αλλά και τα αεροσκάφη P-3 αυξάνουν την ισχύ της χώρας μας και ότι η ΕΑΒ έχει αναλάβει το 30% του έργου επισκευής F-16 και C-130. «Ευελπιστούμε να βγούμε στον εξωτερικό και να ενισχύσουμε με αυτόν τον τρόπο τις διπλωματικές μας σχέσεις», συμπλήρωσε.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top