0
Θητεία με... πιστοποίηση επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου οι φαντάροι να ενισχύουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στόχος είναι η απόκτηση έξτρα δεξιοτήτων από τους φαντάρους και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων, συνοδεία πιστοποίησης, η οποία θα μετράει και στη μετέπειτα ζωή τους, εκτός στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες,, αυτό το διάστημα έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει το «know how» σε τέτοιες διαδικασίες. 

Δεν αποκλείεται επίσης να εξεταστούν και πλατφόρμες e-learning ενώ εξετάζεται από τους επιτελείς οι δεξιότητες να αφορούν πεδία που παγίως ενδιαφέρουν τους νέους και παίζουν καταλυτικό ρόλο στα βιογραφικά τους. Οι ξένες γλώσσες και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις δεξιότητες που θα έχουν να επιλέξουν οι στρατιώτες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». 

Κίνητρο για τους φαντάρους 

Πεποίθηση του υπουργείου Άμυνας είναι ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας δραστηριότητας μάθησης για τους φαντάρους κατά τη διάρκεια της θητείας, θα δώσει κίνητρο στους νέους κινητοποιώντας τους να υπηρετήσουν νωρίς και όχι μετά το τέλος των σπουδών τους. 

Για την ιστορία, τις δεκαετίες του ‘70, ‘80, ‘90, νέοι μπορούσαν να εργαστούν στο δημόσιο λόγω των δεξιοτήτων που αποκτούσαν ενώ εκπλήρωναν τη στρατιωτική τους θητεία. Για παράδειγμα, οι ασυρματιστές προτιμούσαν τον ΟΤΕ, ενώ οι οδηγοί κατά τη διάρκεια της θητείας τους αναγνώριζαν το στρατιωτικό δίπλωμα οδήγησης στην πολιτική ζωή. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, η αναγνώριση των στρατιωτικών δεξιοτήτων σταμάτησε να ισχύει. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top