0
Με απίστευτα τεχνάσματα η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει εμμέσως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά, καθώς η ζωή όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν θα είναι αρκετά δύσκολη και έτσι θα αναγκαστούν να εμβολιαστούν. 

Από τη στιγμή που ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός, κάτι που είχε επιβεβαιώσει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με δηλώσεις του, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπος για να αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, διότι τα ποσοστά προσέλευσης μέχρι στιγμής δεν είναι ικανοποιητικά. 

Έτσι σύμφωνα με νέες πληροφορίες η κυβέρνηση δεν θα κάνει άμεσα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, αλλά με διάφορα τεχνάσματα θα αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. 

Όσον αφορά το πότε θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως δεν θα υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση προτού έχουν πρόσβαση στα εμβόλια όλοι οι πολίτες. 

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αλλά και από την Επιτροπή των Ειδικών τοποθετηθούν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων στα τέλη του καλοκαιριού, εν όψει του επόμενου χειμώνα και της πιθανότητας ενός νέου κύματος της πανδημίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, κυβέρνηση και «ειδικοί» φέρονται να έχουν καταλήξει ότι όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε εστιατόρια (και εσωτερικούς χώρους) μπαρ, κινηματογράφους, θέατρα, χώρους διασκέδασης, όπως επίσης και μέσα μεταφοράς, λεωφορεία, τραίνα, πλοία και αεροπλάνα.

Όσοι δεν επιλέξουν να εμβολιαστούν μέχρι τέλη του καλοκαιριού, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ ή self test για κάθε μία από τις παραπάνω μετακινήσεις ή δραστηριότητες. Πέραν της ταλαιπωρίας, η διαδικασία των τεστ θα έχει και οικονομικό κόστος για τους πολίτες, καθώς για τις όποιες ατομικές δραστηριότητες, δεν θα χορηγούνται δωρεάν.

Τί σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ναι μεν, η πρόσβαση για τους μη εμβολιασμένους θα επιτρέπεται παντού, καθώς τυχόν απαγόρευση θα δημιουργούσε και νομικά προβλήματα, αλλά η πρόσβαση θα έχει τέτοιες προϋποθέσεις που θα προκαλεί τουλάχιστον δεύτερες σκέψεις.

Και αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης. Να λειτουργήσει η διαδικασία ως κίνητρο ή έμμεσο μέσο πίεσης προκειμένου να ανέλθει στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό ο εμβολιασμός όλων των ηλικιακών ομάδων.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, ειδικός χειρισμός σχεδιάζεται για τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, ιδιαίτερα το υγειονομικό προσωπικό, στο οποίο το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει σε ανεπίτρεπτα για το συγκεκριμένο επάγγελμα ποσοστά που κινούνται περίπου στο 65%.

Με δεδομένο ότι νομικά δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί απαγόρευση προέλευσης στην εργασία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να θεσπίσει μία σειρά από αντικίνητρα. Ειδικότερα, για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν εξετάζει, είτε να τους χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών – το οποίο, ωστόσο, έχει προβλήματα- είτε να τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, οπότε θα λαμβάνουν το ποσό των 535 ευρώ.

Ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης είναι στην παραπάνω κατηγορία να προστεθούν και οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα με μαζικά κρούσματα και θανάτους ηλικιωμένων που κόλλησαν από το προσωπικό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top